DEH

DEH

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Γ.Αδαμίδης (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) στον Αθήνα 9.84: Η ΔΕΗ ανήκει και σ΄ εμάς

Γιώργος Αδαμίδης, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ«Η ΔΕΗ ανήκει και σ΄ εμάς» υπογραμμίζει ο Γιώργος Αδαμίδης Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Αθήνα 9.84 με αφορμή την αντίδραση των εργαζομένων στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που δρομολογεί η κυβέρνηση, με την κατάθεση
σχετικού νομοσχεδίου εντός της εβδομάδας στη Βουλή. 

11.9 δισ. ευρώ η περιουσία των εργαζομένων 

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη «η περιουσία των εργαζομένων μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ είναι 11.9 δισ. ευρώ» υποστηρίζοντας ότι η «η περιουσία των εργαζομένων μέσα στη ΔΕΗ δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Οι εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν πήγαιναν σε κανέναν άλλο φορέα, τις κρατούσε η ΔΕΗ για επενδύσεις».

Εθνικό έγκλημα

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, όπου να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκονται σε κατάληψη οι μονάδες ΙΙΙ και ΙV της Μεγαλόπολης, ενώ από χθες, έχουν ξεκινήσει ωριαίες στάσεις εργασίας ανά ειδικότητα στα εργοστάσια και τα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου της Μεγαλόπολης, ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι «έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε από τη στιγμή που θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι αυτό που πάει να φτιάξει η κυβέρνηση είναι εθνικό έγκλημα. Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν ότι από την συγκεκριμένη πώληση θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος. Εμείς θα απεργήσουμε. Το αν θα υπάρχει έλλειμμα ενέργειας ή όχι, αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση και τους διαχειριστές της ενέργειας» κατέληξε.
Νewsroom Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια: