DEH

DEH

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Αδαμίδης: Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την κατάθεση μέχρι και την απόσυρση του νομοσχεδίου

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες και black out ετοιμάζεται να απαντήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των μονάδων προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στη δρομολογούμενη απόσχιση των μονάδων.
Η θέση των σωματείων των εργαζομένων της ΔΕΗ
παραμένει σταθερά κατά της πώλησης και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο insider.gr, «με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο».
Εξάλλου, τη Δευτέρα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στην πώληση ενώ εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα.
Ως προς τις κινήσεις που αποφασίστηκε να γίνουν, αποφασίστηκε ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής, κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον "ακρωτηριασμό" της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Βάσει των αποφάσεων του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: