DEH

DEH

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Στο νέο πρόγραμμα τιμολόγησης οι αγροτικοί πελάτες της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, με επιστολή του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στις 20 Φεβρουαρίου, ενημερώνει ότι η επιχείρηση «προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες και παραμετροποιήσεις στα συστήματά της, ώστε οι αγροτικοί πελάτες να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα τιμολόγησης με έκδοση λογαριασμών μετά το πέρας της αρδευτικής περιόδου.
Συγκεκριμένα, δεν θα εκδίδεται λογαριασμός για το διάστημα
μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου». Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα επαγγελματίες αγρότες με αγροτικό τιμολόγιο, με προϋποθέσεις:
  • Παροχή ρεύματος στο όνομά τους
  • να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης αγροτικού τιμολογίου
  • να προσκομίσουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών από το ΚΕΠΥΕΛ
Για να παραμείνει ο παραγωγός στο πρόγραμμα υποχρεούται σε έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών.
Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη ο Νίκος Κουρκούτας, εκπρόσωπος βαμβακοπαραγωγών Θράκης, μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, η οποία έθεσε το θέμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. «Μπαίνει ένα τέλος σε μια εσφαλμένη πολιτική που εγκαινίασε η ΔΕΗ το φθινόπωρο του 2016, με διακοπές ηλεκτροδότησης σε αγροτικά αντλιοστάσια εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου». Μάλιστα, επισημαίνει ότι για να αποδώσει το μέτρο χρειάζονται διορθώσεις. Ζητά να μην κόβεται αγροτικό ρεύμα πριν από το τέλος Νοεμβρίου, «ώστε να προλαβαίνουν οι αγρότες να πληρωθούν για τις παραγωγές τους και να πληρώσουν τη ΔΕΗ». Επίσης, προσθέτει ότι η υπαγωγή στο πρόγραμμα απαιτεί σειρά εγγράφων και ζητά να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία, καθώς «η ΔΕΗ γνωρίζει πόσα και ποια είναι τα αγροτικά αρδευτικά και μπορεί να τα συμπεριλάβει όλα για να μην υποστούν οι παραγωγοί την ταλαιπωρία».
(Μ. Αμπατζή, ypaithros.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: