DEH

DEH

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

"Η αλεπού είχ’ εργατιά και κείνη ακριδολόγαγε"

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ
ΤΔΕ/ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΩΝ  
                                       
                                       
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            
Συνάδελφοι
H καθυστέρηση της υπογραφής της νέας ΕΣΣΕ έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ αφού κρατά σε ομηρία το προσωπικό δείχνοντας ότι η διοίκηση Παναγιωτάκη με την επιτηδευμένη αναβλητικότητα της, ακολουθεί την παροιμία "Η αλεπού είχ’ εργατιά και κείνη ακριδολόγαγε".
Ελπίζουμε η ηγεσία του Ομίλου ΔΕΗ να μην έχει ως πρότυπο την τωρινή κυβέρνηση που εξαπάτησε τον
Ελληνικό λαό, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας σε απόλυτο βαθμό, το τρίτο μνημόνιο, επιτυγχάνοντας όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Άλλωστε τα εύσημα που δέχτηκαν από τους ευρωπαίους αξιωματούχους το αποδεικνύει περίτρανα ενώ το ξεπούλημα λιγνιτικών Μονάδων σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία και η οικονομική καθίζηση της Εταιρίας αποδεικνύει πόσο
ανάλγητη και καταστροφική είναι για τη ΔΕΗ η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. 
Παράλληλα με την ανευθυνότητα που τους διακρίνει το μέλλον της ΔΕΗ είναι δυσοίωνο αφού μία σειρά αρνητικών γεγονότων όπως το φαινόμενο των ανεξόφλητων λογαριασμών,   των ανεξέλεγκτων ρευματοκλοπών και το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται με τους καινούργιους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας βάζει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της Επιχείρησης.
Συνάδελφοι η διοίκηση κωλυσιεργεί την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και ο κίνδυνος της μετενέργειας μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις επιζήμιες για τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Η ΤΔΕ/ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ επισημαίνει για μία σειρά ζητημάτων που πρέπει να λυθούν με τη νέα Συλλογική Σύμβαση και αυτά επιγραμματικά είναι τα εξής:
 - Να μην περικοπεί ο κοινωνικός μισθός (τροφείο) και να είναι το ίδιο ποσό σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.
- Στο μέγα ζήτημα της ετεροαπασχόλησης ζητάμε οι αδικημένοι συνάδελφοι  να ανακτήσουν τα κλιμάκια  που στερήθηκαν (με την ανάλογη μισθολογική αποκατάσταση) ειδικά για όσους είχαν τα ίδια εκπαιδευτικά προσόντα, είναι στην ίδια κατηγορία και με την ίδια προϋπηρεσία.
 - Nα ανασταλούν τα σχέδια της διοίκησης για τις περίφημες κρίσεις και αξιολογήσεις του προσωπικού κατά έτος και να μην υλοποιηθεί το πλάνο για κατάργηση εκπροσώπων εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια που επαναφέρει το διευθυντικό δικαίωμα  και τον κίνδυνο των απολύσεων!
- Να αρθεί η αδικία με τις επαγγελματικές άδειες που δημιουργεί προβλήματα         σε δεκάδες τεχνίτες στην εξέλιξη των κλιμακίων.
-Τέλος ζητάμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της επιπρόσθετη υγειονομικής περίθαλψης με ευνοικούς όρους για το προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), του ΑΔΜΗΕ και τα προστατευόμενα μέλη τους.
Συνάδελφοι
Καλούμε την σημερινή διοίκηση να σταματήσει να παίζει με την αγωνία του διοικητικού προσωπικού και των τεχνικών υπαλλήλων που παρά τα δεκάδες εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μπορούν με αποτελεσματικότητα και δημιουργικό ρόλο να δίνουν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου ΔΕΗ αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Τίποτα δε χαρίζεται - Όλα με αγώνα κερδίζονται!
                                    Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ/ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Πρόεδρος                                    Γεν. Γραμματέας
Φώτης Μελέτης                            Ελένη Βεργή

Δεν υπάρχουν σχόλια: