DEH

DEH

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Παναγιωτάκης: Μειώθηκαν κατά 150 εκατ. ευρώ τα φέσια από το Δεκέμβριο - Το 2018 θα έχουμε σημαντικά κέρδη

"Έχουμε μείωση των οφειλών κατά 150 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Δεκέμβριο", ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.
Πρόσθεσε ότι έχουν αυξηθεί οι τελικοί πελάτες, δηλαδή το φαινόμενο κάποιοι να παύουν να είναι πελάτες της ΔΕΗ εκμεταλλευόμενοι τη μετάβαση σε άλλους προμηθευτές για να μην πληρώσουν τις οφειλές τους. Όπως εξήγησε, οι οφειλές αυτού του είδους ανέρχονται σήμερα στα 200 εκατ. ευρώ. "Το θέμα απασχολεί και τη ΡΑΕ. Πιστεύω θα υπάρξουν σύντομα ρυθμίσεις", σχολίασε.
Όσον αφορά τη δαπάνη της ΔΕΗ για την τροφοδοσία των νησιών, ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι για το πετρέλαιο ανέρχεται σε 500-550 εκατ. ετησίως μαζί με το φόρο. "Το 70% είναι η Κρήτη", πρόσθεσε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι στις 29/3 θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τον ενεργειακό σχεδιασμό, όπου θα γίνει περισσότερος διάλογος για τα θέματα των διασυνδέσεων.
Τέλος, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι "το 2018 θα γράψουμε χωρίς τις ΥΚΩ σημαντικά κέρδη. Όλα αυτά έχοντας κάνει έκπτωση 15% και έχοντας απορροφήσει επιβαρύνσεις, π.χ. το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: