DEH

DEH

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενισχύεται ο ρόλος της κινέζικης State Grid στον ΑΔΜΗΕ μέσω της νέας δομής του


Πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στην εθελούσια έξοδο με μπόνους 35.000 ευρώ
Η ενίσχυση του ρόλου της κινεζικής State Grid είναι το βασικό χαρακτηριστικό του νέου οργανογράμματος που ενέκρινε χθες (20/12) το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ. 

Παράλληλα, εγκρίθηκε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, λαμβάνοντας ως μπόνους το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ έκαστος.
Κεντρικό ρόλο στη διοικητική αναδιάρθρωση του ΑΔΜΗΕ καταλαμβάνει η δημιουργία της Νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων Μεταφοράς, καθώς και η συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών.
Τόσο η νέα Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων όσο και η αναδιοργανωμένη Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ . Μανούσου Μανουσάκη προς το προσωπικό της εταιρίας, θα επιβλέπονται από σήμερα κιόλας από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Xinghua Shi, εξέλιξη που αναβαθμίζει το ρόλο της State Grid στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.
Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας και συγκεκριμένα ο κ. Dayong Sun είναι και ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος ελέγχει επίσης την Διεύθυνση Οικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Ο Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μάργαρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Νέων Έργων, τη Διεύθυνση Στρατηγικής - Ανάπτυξης Συστήματος και τη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης.
Ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Καμπούρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Λειτουργίας & Ελέγχου Συστήματος, τη Διεύθυνση Συστημάτων & Υποδομών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς. Αναπληρωτής Γενικός Οικονομικός Διευθυντής ορίζεται ο κ. Ιάσων Ρουσόπουλος.
Σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων μάλιστα η νέα οργανωτική δομή θα έχει ισχύ από σήμερα. Απο το νέο οργανόγραμμα κάποιες διοικητικές θέσεις καταργήθηκαν, χωρίς να υπάρξει μείωση μισθού για αυτούς που τις κατείχαν.
Οι νέες διοικητικές θέσεις που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν με προκηρύξεις οι οποίες θα αρχίσουν να εκδίδονται από σήμερα. 

Τι αναφέρει η επιστολή 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μανουσάκη προς το προσωπικό του ΑΔΜΗΕ έχει ως ακολούθως:
«Αγαπητοί συνεργάτες και αγαπητές συνεργάτιδες,
Καθώς το 2017 οδεύει προς το τέλος του, θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας και κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου μεταβατικού έτους. Το 2017 για μια ακόμη χρονιά το προσωπικό της Εταιρείας ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες και πέτυχε τους βασικούς στόχους του ΑΔΜΗΕ. Αποτέλεσμα της προσφοράς σας ήταν η αδιατάρακτη λειτουργία του Συστήματος, και η αύξηση των εσόδων και των κερδών της Εταιρείας. Αποτέλεσμα της προσφοράς σας ήταν επίσης η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας σε ένα έτος κατά το οποίο μεσολάβησαν δύο αλλαγές Διοίκησης αλλά και σημαντική αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας.
Από το 2018 ξεκινάει μια νέα περίοδος για τον ΑΔΜΗΕ. Μία περίοδος γεμάτη προκλήσεις στο επίπεδο της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Συστήματος, αλλά και στο επίπεδο των Νέων Έργων καθώς το Σύστημα τα επόμενα χρόνια θα επεκταθεί σημαντικά με νέες διασυνδέσεις. Νέα Πάγια θα προστεθούν στην υποδομή του Συστήματος, η διαχείριση των οποίων θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία της πορείας του ΑΔΜΗΕ.
Προκειμένου ο ΑΔΜΗΕ να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος είναι οφθαλμοφανές σε όλους μας ότι πρέπει να ληφθούν στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις και να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της 20ης Δεκεμβρίου 2017 ελήφθησαν ορισμένες πρώτες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Εταιρείας μας. Οι αποφάσεις αυτές έχουν διπλό στόχο. Ο πρώτος στόχος είναι να εκσυγχρονιστεί η Εταιρεία μας, να γίνει πιο ευέλικτη ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο αυξημένο βάρος υποχρεώσεων που της αντιστοιχούν στο μέλλον. Ο δεύτερος στόχος είναι να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, οι αμοιβές τους και οι συνθήκες εργασίας τους.
Η πρώτη σημαντική απόφαση αφορά στην πρόταση της Διοίκησης προς εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελοντικά από την Εταιρεία μας λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000) ευρώ. Ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας των εργαζόμενων της Εταιρείας μας είναι 52 έτη. Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των εργαζόμενων στις 3 Νοεμβρίου 2017, ο μέσος όρος ηλικίας το 2022, αν δεν ανανεωθεί το προσωπικό μας, θα είναι άνω των 55 ετών. Η Διοίκηση έλαβε υπόψη της αυτήν την ανησυχητική κατάσταση, συζήτησε το θέμα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και με τους μετόχους της Εταιρείας και εξασφάλισε αυτήν την πρόταση που ψήφισε σήμερα το ΔΣ. Διευκρινίζω ότι η αποδοχή της πρότασης έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα. Όποιος/α συνάδελφος δεν την αποδεχθεί θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά στην Εταιρεία μας.
Η δεύτερη σημαντική απόφαση αφορά στην αλλαγή του οργανογράμματος της Εταιρείας. Στο επίπεδο των Γενικών Διευθύνσεων η οργάνωση διαμορφώνεται, με ισχύ από αύριο Πέμπτη 21/12/2017 ως εξής: Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Xinghua Shi επιβλέπει τις Διευθύνσεις Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Συντήρησης Συστήματος και Διαχείρισης Παγίων. Ο Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μάργαρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Νέων Έργων, τη Διεύθυνση Στρατηγικής & Ανάπτυξης Συστήματος και τη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Καμπούρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Λειτουργίας & Ελέγχου Συστήματος, τη Διεύθυνση Συστημάτων & Υποδομών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς. Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Dayong Sun επιβλέπει την Διεύθυνση Οικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Αναπληρωτής Γενικός Οικονομικός Διευθυντής ορίζεται ο Ιάσων Ρουσόπουλος.
Τα σημαντικά στοιχεία της διοικητικής αυτής αναδιάρθρωσης στα υπόλοιπα διοικητικά επίπεδα είναι η δημιουργία της νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων, η διοικητική συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας και η συγκέντρωση των υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών στον νεοσυσταθέντα κλάδο Τηλεπικοινωνιών της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Η Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων συστάθηκε με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση των Παγίων της Εταιρείας. Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού αυτού περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των διεθνών τάσεων στην τεχνολογία, την ενσωμάτωση βέλτιστων πρακτικών στην καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας που αφορούν στα Πάγια, την ανάπτυξη μεθοδολογιών και εργαλείων που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της Συντήρησης του Συστήματος και στον Κύκλο Ζωής των Παγίων.
Η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων έχει σκοπό την βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης, τον συνδυασμό και την συνεργασία μεταξύ συναφών τομέων και αντικειμένων και την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις για την ανάπτυξη Έργων Μεταφοράς και νέων Διασυνδέσεων.
Όπως θα διαπιστώσετε από το νέο οργανόγραμμα κάποιες διοικητικές θέσεις καταργήθηκαν. Εξασφαλίζουμε ότι η κατάργηση αυτή δεν συνεπάγεται μείωση μισθού για κανέναν και καμία από όσους τις κατείχαν. Οι νέες διοικητικές θέσεις που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν με προκηρύξεις, οι οποίες θα αρχίσουν να εκδίδονται από αύριο. Στόχος της Διοίκησης είναι όλες οι θέσεις να καλυφθούν έως τις 28/2/2018. Το νέο οργανόγραμμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2018.
Το νέο οργανόγραμμα σηματοδοτεί ένα κομβικό σημείο στο μετασχηματισμό της Εταιρείας μας σε έναν οργανισμό που θα συνδυάζει την εμπειρία και την βαθιά τεχνογνωσία του παρελθόντος με σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης των αλλαγών που έρχονται.
Εύχομαι σε σας και στις οικογένειές σας καλές γιορτές και ευτυχισμένη η νέα χρονιά που έρχεται. Ελπίζω να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μέρες για να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να ξεκουραστείτε.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προκαταβολικά τους συναδέλφους που με τη βάρδια  τους σε όλη την Ελλάδα θα διασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία όλων των σπιτιών των συμπολιτών μας που θα γιορτάζουν αυτές τις μέρες, καθώς και όλο το προσωπικό που τις εβδομάδες αυτές θα εργάζεται για την ολοκλήρωση κρίσιμων έργων της εταιρείας».

www.worldenergynews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: