DEH

DEH

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Σύσκεψη για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη σήμερα στο ΥΠΕΝ



Σύσκεψη για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιείται σήμερα στο ΥΠΕΝ, με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.
 
Στη σύσκεψη που, όπως αναφέρει το  «e-ptolemeos.gr», θα έχει περισσότερο “τεχνικό” χαρακτήρα, αναμένεται να συζητηθούν τα σενάρια εφαρμογής του Ειδικού Τιμολογίου σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» το επικρατέστερο σενάριο είναι να κατατίθενται εφάπαξ τα χρήματα της έκπτωσης στο λογαριασμό του ωφελούμενου, στην  αρχή κάθε έτους, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, ο καταναλωτής θα πληρώνει κανονικά το λογαριασμό με το σύνολο του ρεύματος που κατανάλωσε, αλλά θα παίρνει πίσω το 30% ή το 50% αναλόγως αν πρόκειται για οικία ή επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι το Ειδικό Τιμολόγιο θα ισχύσει από 1/1/2018. 
Στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί το ποσό των 20 εκ. ευρώ που απαιτείται για το εκπτωτικό τιμολόγιο σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Από τα 20 εκ. τα 18,5 εκ. αφορούν τη Δυτική Μακεδονία και το 1,5 εκ. την Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: