DEH

DEH

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιτσιόρλας: Η ΔΕΗ είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα
Ως κριτήριο επιτυχίας παρουσίασε την υπόθεση της ΔΕΗ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.

Αγγίζουμε, είπε, «πολύ δύσκολα θέματα με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ που είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα. Αγγίζοντάς το προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις». Η επιτυχής επίλυση, σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα, θα είναι δοκιμασία και κριτήριο για το αν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που «ξεμπερδέψαμε» καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων και «επιτομή του προβλήματος» τα κόκκινα δάνεια , η λύση του οποίου απαιτεί τόλμη και έχει κόστος το οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θα πρέπει να στηριχθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ακόμη, ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: