DEH

DEH

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

«Η Δυτική Μακεδονία δεν αποδέχεται την πώληση της ΔΕΗ» – Συλλαλητήριο στη Φλώρινα

«Η Δυτική Μακεδονία δεν αποδέχεται την πώληση της ΔΕΗ» – Συλλαλητήριο στη Φλώρινα
«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ»
Δυναμικό ΟΧΙ στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Αρκαδία και Δυτική Μακεδονία είπαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία της Φλώρινας, στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνεργασία με φορείς και συνδικάτα εργαζομένων, θέλοντας να μην περάσει η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο που γίνεται, ενώ θα ακολουθήσει και ακόμη ένα , μεθαύριο 6 Δεκεμβρίου στην Μεγαλόπολη και έπεται συνέχεια. Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν εργαζόμενοι και συνδικάτα από την περιοχή, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, ο κλήρος, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων και αρκετός κόσμος. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι για διακοπές ρεύματος το επόμενο διάστημα, μιας και η ΓΕΝΟΠ εμφανίζεται αποφασισμένη να κατεβάσει διακόπτες ενάντια στο «εθνικό έγκλημα που συντελείται».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους, ανέφερε πως ο αγώνας δεν δίνεται με όρους συντεχνίας, αλλά για όρους δημοσίου συμφέροντος, περνώντας το μήνυμα πως η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία δεν αποδέχονται την πώληση της ΔΕΗ. Αναλυτικότερα, είπε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα από την πλατεία της Φλώρινας, μεθαύριο από την πλατεία της Μεγαλοπολης, λέμε κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ. Οι περιοχές Αρκαδίας και Δυτικής Μακεδονίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους για την ελληνική οικονομία. Δεν θα το έκαναν για κανένα λόγο ιδιωτικών συμφερόντων . Κανένας πολίτης δεν θα άφηνε τα σπίτια του αν επρόκειτο να πλουτίσουν κάποιοι που εμφανίζονται ως επενδυτές. Ποια επένδυση θα πραγματοποιήσουν, κύριε Τσίπρα, κε Καμένο και κε Μητσοτάκη και αυριανοί κυβερνώντες; Μόνο απο- επένδυση. Στο ΦΕΚ μιλάει για αποεπένδυση και όσοι πιστεύουν ότι θα κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, εμείς λέμε ότι δεν δίνουμε τον αγώνα με λόγους συντεχνίας, αλλά με όρους συμφέροντος. Η Δυτική Μακεδονία, όλη η χώρα, δεν αποδέχεται την πώληση της ΔΕΗ. Δίνουμε τον αγώνα με όρους κοινωνίας».
Ο ίδιος σημείωσε πως αυτό που θα συμβεί όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση, δεν θα έχει προηγούμενο, όχι μόνο από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά από όλη την κοινωνία. Επίσης κάλεσε τους περιφερειάρχες, τους ενεργειακούς δήμους, να στηρίξουν τη ΔΕΗ, γιατί δεν θα έχουν οφέλη από ιδιώτες, και δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα 30 εκ. ευρώ το χρόνο που θα έρχονται . Επίσης, είπε ότι σε ένα χρόνο κλείνει το Αμύνταιο και ο ΑΗΣ Καρδιάς, θίγοντας το ζήτημα της παράτασης ορών των μονάδων. «Το μέρισμα και για αυτές τις περιοχές, θα είναι μικρό. Θα μιλάμε για τα νέα Μαντούδια της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας», είπε με νόημα η πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων, είπε ο Σάββας Ζαμανίδης, εκπροσωπώντας το δίκτυο ενεργειακών δήμων αλλά και τον Δήμο Εορδαίας.  «Δεν είναι μια τυχαία επιχείρηση, είναι η επιχείρηση που έδωσε τα φώτα της σε όλη την Ελλάδα και το δημόσιο συμφέρον απαιτεί να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει για τους πολίτες της χώρας μας», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας  Στέφανος Μπίρος . Κατά της πώλησης τάχθηκε και ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: