DEH

DEH

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

H… σκύλευση της ΔΕΗ και οι κονδυλοφόροι

H… σκύλευση της ΔΕΗ και οι κονδυλοφόροι
Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τη ΔΕΗ. Όλοι, και όταν λέμε όλοι εννοούμε... όλοι, βάλουν κατά της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας (όχι τυχαίο το κεφαλαίο Ε), η οποία δημιουργήθηκε με το… αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, γιγαντώθηκε μέσα στην κοινωνία, πρόσφερε (και προσφέρει) τα μέγιστα ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.
Μιας χώρας με το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα, με ιδιαίτερη μορφολογία εδαφών, με βουνά και χαράδρες! Και όμως, το ρεύμα, μέσω της ΔΕΗ πήγε σχεδόν παντού.
Δημοσιογραφίσκοι, μικροsites, ενεργειακοί συντάκτες, επιχειρηματικοί συντάκτες, έχουν βρει τη ΔΕΗ ως… σάκο του μποξ και γράφουν για τα… άσχημα αποτελέσματά της, κατηγορούν γενικώς και αορίστως μέσα από ένα μείγμα ασχετοσύνης, εμπάθειας και… συμφέροντος!
Μάλιστα, κάποια δημοσιογραφάκια, γράφουν με τέτοιο… μένος, ωσάν να παρακαλάνε να χρεοκοπήσει η επιχείρηση!
Βλέπετε, οι ιδιώτες πάροχοι, ναι οι νέοι παίκτες που βγαίνουν στο προσκήνιο και διεκδικούν μερίδα της Επιχείρησης, βάζουν καταχωρήσεις, γενικώς τα χώνουν, αντιθέτως με τη ΔΕΗ που ως παλιά καραβάνα και παλιό… σκαρί, με εξάρτηση και από το δημόσιο, δεν μπορεί να «χώνει» αορίστως παντού!
Και δώστου η σκύλευση κατά της επιχείρησης! Ανέκαθεν το κράτος (και κάθε κυβέρνηση) έκανε κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ, ενώ τη χρησιμοποιούσε ως μέσο πολιτικών εξυπηρετήσεων με «τυφλούς» διορισμούς, «παρκάρισμα» στη διοίκησή της αποτυχημένων βουλευτών κ.ο.κ. Και όλα αυτά, μολονότι μπήκε στο χρηματιστήριο από το 2001, άρα της… ζητούνταν κερδοφορία!
Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως εισπρακτικός μηχανισμός (βλέπε ΕΕΤΗΔΕ), ενώ εδώ και δεκαετίες έχει «φορτωθεί» να χρεώνει και το κόμιστρο για την ΕΡΤ αλλά και τα δημοτικά τέλη!! Θα ήταν αρκετά μικρότερο, σχεδόν στο μισό, το… κόμιστρο της ΔΕΗ αν ήταν απαλλαγμένο από τις πρόσθετες, τρίτες χρεώσεις!
Παράλληλα, οι κακοπληρωτές, ακόμη και οι συστημικοί, τυγχάνουν ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, αντιθέτως με τους ανταγωνιστές, τους ιδιώτες παρόχους, οι οποίοι… νομιμοποιούνται να κόβουν το ρεύμα στη δεύτερη ανεξόφλητη τιμολόγηση!
Η ΔΕΗ λοιπόν παλεύει να κρατηθεί μέσα σ’ ένα αφιλόξενο περιβάλλον που την υποχρεώνουν να πουλήσει μονάδες, να διώξει από πάνω της μερίδια ώστε να μην έχει δεσπόζουσα θέση, να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενώ είναι «εμποτισμένη» με τις βαθύτερες αρρώστιες του δημοσίου και της κομματοκρατίας! Και μέσα σ’ όλα αυτά, να πρέπει να φέρνει και κέρδη, τη στιγμή που έχει κάποια δισ. ανεξόφλητους λογαριασμούς!
Τελικά, δεν ξέρουμε τι είναι πιο σάπιο… Κάποια καλώδια και κάποια δίκτυα της ΔΕΗ λόγω… πολυκαιρίας ή η καντάντια ορισμένων μέσων και πολλών δημοσιογράφων… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: