DEH

DEH

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Άρχισαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος των πελατών Μέσης Τάσης




Σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τους πελάτες τους της Μέσης Τάσης βρίσκονται οι ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος και σε πολλές περιπτώσεις, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε η αποστολή νέων αυξημένων τιμολογίων.


Η αύξηση συνήθως δεν είναι μεγάλη και αφορά αρχικά τις πολύ χαμηλές προσφορές που είχαν κάνει κάποιες εταιρείες για να πάρουν πελάτες κατά τον προηγούμενο χρόνο 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του energypress τα τιμολόγια που ήταν αρκετά ή λίγο κάτω από τα 60 ευρώ ανά Μεγαβατώρα προσαρμόζονται πλέον και τείνουν προς τα 60 ευρώ.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους των προμηθευτών είναι μονόδρομος, καθώς το κόστος του ρεύματος μετά την τελευταία δημοπρασία ρεύματος δεν αφήνει πλέον περιθώρια, ενώ ταυτόχρονα η Οριακή Τιμή Συστήματος παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις τιμές του ρεύματος στις γειτονικές χώρες από τις οποίες μπορούν να γίνουν εισαγωγές.

Η αναγγελία των αυξήσεων έχει θορυβήσει, όπως είναι φυσικό, τους πελάτες της Μέσης Τάσης, οι οποίοι ζητούν εκ νέου προσφορές από τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας μια έντονη κινητικότητα, χωρίς κατ΄ανάγκην να μεταφράζεται η κινητικότητα αυτή σε μετακινήσεις, τουλάχιστον προς ώρας.
Εκτιμάται παρόλα αυτά ότι το επόμενο διάστημα τα μερίδια θα αναδιαταχθούν, ενώ δεν αποκλείεται η ΔΕΗ να βρεθεί κερδισμένη από τη νέα κατάσταση, εάν βεβαίως δεν υπάρξουν αλλαγές και στη δική της πολιτική. 

Όσον αφορά τη Χαμηλή Τάση (οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές), οι εταιρείες λειτουργούν με κεκτημένη ταχύτητα και υλοποιούν τις προωθητικές τους ενέργειες, ωστόσο αναμένονται αλλαγές τακτικής αλλά και περιεχομένου, με το μεγάλο στοίχημα να είναι το τι θα γίνει με την έκπτωση 15% που κάνει η ΔΕΗ στους καλοπληρωτές πελάτες της. Πρακτικά, για πόσο θα αντέξει η ΔΕΗ να αιμορραγεί για να κρατήσει πελάτες που θα πρέπει να χάσει λόγω της δέσμευσης για μείωση των ποσοστών της σε επίπεδα κάτω από 50% έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: