DEH

DEH

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Για προσπάθεια ηλεκτρονικής υποκλοπής προσωπικών στοιχείων πελατών της προειδοποιεί η ΔΕΗ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια ηλεκτρονικής υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (Αριθμός ΑΦΜ, Αριθμός Ταυτότητας, Αριθμός Κάρτας, τριψήφιου Κωδικού Ασφαλείας) πελατών της ΔΕΗ , μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails) για να τους χορηγηθεί δήθεν έκπτωση.
Όπως ενημερώνει η ΔΕΗ, αυτή η ενέργεια δεν έχει κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από τη ΔΕΗ Α.Ε.
Η ΔΕΗ εφιστά την προσοχή των πελατών της έτσι ώστε να μην επιλέγουν όποιο  σύνδεσμο τους προταθεί χωρίς έλεγχο, να μην συμπληρώνουν προσωπικά τους δεδομένα (για παράδειγμα τραπεζική κάρτα) ή να μοιράζονται προτεινόμενους συνδέσμους με άλλες επαφές του υπολογιστή ή της φορητής συσκευής τους, αλλά να αγνοούν και να διαγράφουν αμέσως τα ύποπτα μηνύματα.  
Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού με κάρτα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ Α.Ε. στο προστατευμένο περιβάλλον των Διατραπεζικών Συστημάτων Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε.).
Η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, τα στοιχεία της κάρτας σας και τους μυστικούς κωδικούς σας.
Για την επίσημη ενημέρωση των πελατών της, η ΔΕΗ παρακαλεί να παρακολουθούνται τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας στο διαδίκτυο https://www.dei.gr/ και στο twitter το https://twitter.com/dei_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: