DEH

DEH

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αποφασίζουν τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ

 
Αύριο ευρεία σύσκεψη στη Μεγαλόπολη
Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν
με «σταυρωμένα χέρια»
Οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν
 
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη κατά την οποία έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.,  σχετικά με τη δέσμευση της Ελλάδας για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της Δ.Ε.Η., οι οποίες –όπως είπε ο υπουργός- συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαμήνυσε ότι ανεξάρτητα από την πορεία και την ολοκλήρωση ή όχι των διαπραγματεύσεων διαφωνεί κάθετα με τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Αμέσως μετά στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη, του Προέδρου των Ενεργειακών Δήμων Σ.Ζαμανίδη, και των Αντιπεριφερειαρχών Κοζάνης Π.Πλακεντά, Φλώρινας Στ.Μπίρου και Ενέργειας Κ.Γέρου όπου και αποφασίστηκε ο συντονισμός όλων, Εργαζομένων και Αυτοδιοίκησης , στον κοινό αγώνα ενάντια στον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ.
Αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης στην οποία θα συμμετέχει τόσο ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, όσο και ο Πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων. Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής θα αποφασιστούν το διεκδικητικό πλαίσιο και η κλιμάκωση του αγώνα καθώς και οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν στη Δυτική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: