DEH

DEH

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΗ Σε αναζήτηση νέου γενικού διευθυντή εμπορίας

Με βάση το νέο σχεδιασμό, η γενική διεύθυνση Εμπορίας θα στελεχωθεί με account managers , οι οποίοι θα χειρίζονται λογαριασμούς συγκεκριμένων κατηγοριών πελατών.
Νέο γενικό διευθυντή Εμπορίας από την αγορά αναζητεί η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, τονίζοντας ότι η εταιρία βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης της σχετικής διεύθυνσης, προκειμένου να προσαρμοστεί στις
νέες απαιτήσεις  στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού που δέχεται από τις άλλες εταιρίες του κλάδου. Πρόκειται για μία άσκηση αρκετά δύσκολη, καθώς από τη μία πλευρά η ΔΕΗ δεν θέλει να χάσει τους “καλούς πελάτες”, ούτε να παραδώσει αμαχητί τους καταναλωτές της Μέσης Τάσης , όπου έχει υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια μεριδίου, από την άλλη όμως είναι δεσμευμένη από τις  μνημονιακές συμφωνίες να περικόψει δραστικά το μερίδιό της στην αγορά. 
 Με  βάση το νέο σχεδιασμό,  η γενική διεύθυνση Εμπορίας θα στελεχωθεί με account managers  , οι οποίοι θα χειρίζονται λογαριασμούς συγκεκριμένων κατηγοριών πελατών. Η διεύθυνση  μεγάλων πελατών μετονομάζεται σε διεύθυνση εταιρικών πελατών,  που χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες :
*  Στους στρατηγικούς  πελάτες με κατανάλωση πάνω από 10 GWh,  Σε αυτούς περιλαμβάνονται βιομηχανίες υψηλής και μέσης τάσης.
*  Στους  μεγάλους πελάτες  από 1-10 GWh ανεξαρτήτως του εάν τροφοδοτούνται από τη Μέση ή τη Χαμηλή Τάση, και
*   Στους μεσαίου μεγέθους επιχειρηματικούς πελάτες και επαγγελματίες,  0,5-1GWh. 
*  Η δομή της διεύθυνσης υπακούει στα οργανωτικά πρότυπα  διεθνών εταιριών του κλάδου όπως   
η γαλλική EdF και η γερμανική RWE.
Ας σημειωθεί ότι η ΔΕΗ στη Μέση Τάση, την μέχρι σήμερα πιο επικερδή κατηγορία πελατών, έχει χάσει μερίδιο 30%, ενώ στη Χαμηλή Τάση, νοικοκυριά και μικρότερες επιχειρήσεις, οι απώλειες δεν ξεπερνούν το 10%.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα , συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κατ’ αρχήν στόχο την είσπραξη των οφειλών από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, σε ένα σύνολο ληξιπροθέσμων της τάξης των 2,4-2,5 δισ. ευρώ. Στο νέο τρόπο λειτουργίας της τμήματος αυτού, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο νέος σύμβουλος που θα προσλάβει η ΔΕΗ για τη βελτίωση του τρόπου είσπραξης των απλήρωτων λογαριασμών.
Η επιλογή του συμβούλου αναμένεται να γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: