DEH

DEH

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΕΑΜΕ -ΕΤΕ ΔΕΗ:“ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ”

Συναδέλφισσες-οι
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά ανώριμων και διαλυτικών συμπεριφορών.
Έχουμε δει και έχουμε διαβάσει ανακοινώσεις και ανακοινώσεις.
Ανακοινώσεις για γέλια,
Ανακοινώσεις γεμάτες μίσος και εμπάθεια,
Ανακοινώσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραπληροφόρησης . . . .
Όμως αυτά που διαβάσαμε προχθές στην ανοιχτή επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Το περιστατικό “ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ” είναι το σοβαρότερο, είναι το βαρύτερο.
Ρε Μανώλη, όλοι χάνουμε κάποια στιγμή αλλά δεν το παίρνουμε τόσο κατάκαρδα. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς να είμαστε πρόεδροι . . .
Με τη στάση σου ενάμιση χρόνο τώρα επιβεβαιώνεις το γνωμικό “ Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”.
Και καλά αν εσύ από την στεναχώρια σου που έχασες την καρέκλα του προέδρου έχεις Διαλυτικές τάσεις, τι σου φταίμε οι υπόλοιποι και κυρίως τι σου φταίει το συνδικάτο και πάνω απ’ όλα τι σου φταίνε οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα είναι αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα και που στα μάτια τους είμαστε εκτεθειμένοι όλοι ;
Κύριε ΤΟΜΑΔΑΚΗ αν αναρωτιόσουν γιατί αργήσαμε να σου απαντήσουμε σου λέμε πως αργήσαμε να σου απαντήσουμε για ένα και μόνο λόγο. Γιατί επί πέντε ημέρες σκεφτόμαστε αν πρέπει και αν αξίζει να απαντήσουμε στο γεμάτο μίσος κατάπτυστο (και ασύντακτο) κείμενό σου.
Σκεφτόμασταν αν πρέπει να σε ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της δημόσιας, κατινίστικης (όπως κάνεις) αντιπαράθεσης ή όχι.
Την προηγούμενη φορά (πριν ένα χρόνο ακριβώς) όταν και πάλι έλεγες και έγραφες μια σειρά αθλιότητες σου απαντήσαμε με μια ανακοίνωση που στο υστερόγραφο της έγραφε:
“Το ότι δεν απαντάμε γράμμα προς γράμμα, κατηγορία προς κατηγορία στην ανακοίνωση του διχασμού και των απίστευτων και προκλητικών ψεμάτων, ας μην εκθλιφθεί ως αδυναμία αλλά ως κίνηση και στάση ανθρώπων που δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στην φωτιά. Σε μια φωτιά που θα κάψει το κύρος του συνδικάτου και θα γκρεμίσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας”.
Μια και εσύ (παρ ότι έφτασες 60 και ακόμα δεν ωρίμασες και συμπεριφέρεσαι σαν πεντάχρονο παιδάκι) εμείς δείξαμε δυο φορές ωριμότητα και σοβαρότητα.
Όχι μόνο δεν σου απαντήσαμε όπως σου άξιζε αλλά σε κατεβάσαμε και από τα κεραμίδια.
Επειδή όμως την ευγένεια και την σοβαρότητα τα εκλαμβάνεις ως αδυναμία,
Επειδή ξεπέρασες κάθε προηγούμενο και κυρίως
επειδή δεν σέβεσαι τίποτα και διαλύεις το συνδικάτο ήρθε η ώρα να τα ακούσεις για καλά.
Μας κατηγορείς Γραμματέα ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εμείς ξεπουλάμε τη ΔΕΗ ότι δεν τολμάμε να βγάλουμε ανακοίνωση και ότι εκλιπαρούμε και γλύφουμε τη Διοίκηση για κανένα ρουσφετάκι!!
Δεν πιστεύουμε βέβαια να περιμένεις να σου απαντήσουμε σε αυτές τις βλακείες που γράφεις γιατί οι ανακοινώσεις μας το περιεχόμενο των εισηγήσεων μας και η άμεση ανταπόκρισή μας σε κάθε κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα.
Εκείνο που θέλουμε να σε ρωτήσουμε είναι :
Αφού είχες τέτοια άποψη γιατί ποτέ δεν την εξέφρασες;
Γιατί δεν άσκησες κριτική;
Γιατί δεν πήρες μια φορά το λόγο να προτείνεις μια απεργία , μια κατάληψη μια πιο δυναμική κίνηση;
Όταν όμως έχεις πιεί το αμίλητο νερό (όπως έχεις κάνει και με τις κατά καιρούς απίστευτες δηλώσεις ξεπουλημάτων του τομέα ενέργειας και του αρχηγού του κόμματος σου) με τι θράσος λες και γράφεις αυτές τις βλακείες; Το ερώτημά μας είναι ρητορικό. Θα το απαντήσουμε μόνοι μας… Το θράσος του ανθρώπου που το μόνο που τον νοιάζει είναι το εγώ του.
Σε ρωτάμε αν δεν βγάζαμε την ανακοίνωση για το πραξικόπημα που έκανες με τα συνετεράκια σου και αν σε αυτή δεν είχαμε την παρακάτω πρόταση για σένα,
«Θυμίζουμε στο Γραμματέα ότι εμείς όταν πριν από λίγους μήνες έκανε το ολέθριο γι αυτόν λάθος και παραιτήθηκε ανεβαίνοντας στα κεραμίδια, δεν του πήραμε τη σκάλα αφήνοντας τον να νιαουρίζει ακόμα. Δείξαμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάτι που δυστυχώς ο ίδιος δεν έκανε ..»
Θα έγραφες ότι έγραψες;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Θίχτηκε ο εγωισμό σου ε;                  Ο εγωισμός σου πάνω από όλα!!
Συνεχίζουμε τα ερωτήματα που πηγάζουν από όσα έγραψες.
Έγραψες με απίστευτο μίσος για την άδικη και απαράδεκτη πρόταση μομφής προς στον πρόεδρο όταν ήταν ταμίας, όπως επίσης έγραψες για τις μηνύσεις που συγκεκριμένοι κατά καιρούς και κατά το δοκούν συνεργάτες σου του έκαναν ( και εσύ ο ίδιος) με μια σειρά ευφάνταστα δημιουργήματα.
Σε σχέση με το παραπάνω θέλουμε να σε ρωτήσουμε:
Εσύ δεν ήσουν Γραμματέα που έλεγες ότι πρέπει να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις;
Γιατί το έλεγες, όταν το έλεγες; Είχες διάθεση να καλύψεις κάποιον ή έβλεπες ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια ουσία;
Φανταζόμαστε το δεύτερο. Σήμερα λοιπόν τι είναι αυτά που λες και γράφεις;
Για να το κλείσουμε μια και καλή. Επειδή δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε με την τιμή και τη υπόληψη κανενός μας να πάτε σε όσα δικαστήρια θέλετε, να κάνετε όσες μηνύσεις θέλετε.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται .

Κλείνοντας την ανακοίνωση σε ξανά ρωτάμε :
 Εάν εμείς συνεδριάζαμε χωρίς να είσαι παρών,
Εάν εμείς συνεδριάζαμε χωρίς να σεβαστούμε δικό σου αίτημα για ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης πως θα σου φαινόταν;
Τι θα έλεγες;
Τι θα έγραφες;
Η επίκλησή σου σε όσα δήθεν προβλέπει το καταστατικό για το 6ημερο περιθώριο συνεδρίασης είναι αστειότητες. Ποιο ήταν το επείγον του θέματος που δεν μπορούσε να περιμένει μερικές μέρες;
Άλλωστε εσύ δεν ήσουν πριν λίγα χρόνια που σε ανάλογο αίτημα άλλων συναδέλφων, να συνεδριάσεις εκτάκτως, ούτε καν συνεδρίασες γράφοντάς τους στα παλιά σου τα παπούτσια;
Κυρίως όμως θέλουμε να σε ρωτήσουμε πέρα από την πραξικοπηματική συνεδρίαση και τα προβλήματα που αυτή γέννησε, το περιεχόμενο της επιστολής σου που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλείς τον πρόεδρο κλέφτη, γλύφτη, κυβερνητικό και εργοδοτικό που παρακαλάει ( χωρίς μάλιστα ποτέ να του έχεις πει τίποτα) είναι λόγια και πράξεις σοβαρού ανθρώπου που θέλει ενότητα και το καλό των συναδέλφων;
Γραμματέα εμείς τις λέξεις μας για σένα μέχρι και πριν κάνεις το πραξικόπημα και πριν βγάλεις αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση τις προσέχαμε.
Δεν σε προσβάλαμε.
Εσύ αντιλαμβάνεσαι τι έκανες;
 Είμαστε σίγουροι πως όχι.

Γι αυτό έστω και τώρα:
·         Σε καλούμε να ανακαλέσεις τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σου και να αλλάξεις ρότα .
·         Σε καλούμε σε διάλογο με μοναδικό σκοπό όχι την ικανοποίηση εγωισμών άλλα το καλό των συνάδελφων μας.
·         Σε καλούμε σε διάλογο για την εκτόνωση της κατάστασης και το σταμάτημα της κρίσης χωρίς ανθρωποθυσίες που επιδιώκονται μόνο και μόνο … έτσι για να περάσει το δικό μας η γιατί δεν μας αρέσει, η φάτσα του ταμία.!!
·         Σε καλούμε έστω και τώρα να διορθώσεις τα πεπραγμένα της πραξικοπηματικής συνεδρίασης.

Αν το πρόβλημα σου όπως τεχνηέντως λες, για να αποκρύψεις τους πραγματικούς λόγους για την απαράδεκτη στάση σου είναι ότι δεν αντιστεκόμαστε, σου λέμε:
Θέλεις αγώνες ; Εδώ είμαστε.
Θέλεις απεργίες; Εδώ είμαστε.
Θέλεις καταλήψεις και συλλαλητήρια;; Εδώ είμαστε.
Θέλεις ανακοινώσεις (αν και αυτές είναι ανέξοδες); Εδώ είμαστε.
Δυστυχώς όμως για σένα μέχρι τώρα δεν μας έφερες ποτέ μια τέτοια πρόταση.
Έστω και τώρα Εδώ είμαστε.
Ότι πρόταση φέρεις σε αγωνιστική κατεύθυνση . Εμείς την ψηφίζουμε.
Όσον αφορά για την απειλή περί εκλογών εμείς δεν είμαστε ανεύθυνοι και ανώριμοι άνθρωποι να επιδιώκουμε εκλογές .
Τις εκλογές εσείς τις μεθοδεύετε με την απαξίωση μας και την πραξικοπηματική σας στάση που σκοπό έχει (μια και δεν έχετε εσείς τον πρώτο λόγο) να μην λειτουργεί το συνδικάτο.
Τις εκλογές εσείς τις θέλετε μπας και αυτή τη φορά βγείτε πρώτοι .
Γραμματέα αν όντως το πρόβλημα σου είναι ότι θέλεις το συνδικάτο πιο μαχητικό.
Αν όντως δεν θέλεις εκλογές και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι οι αγώνες και η επίλυση των προβλημάτων , σου ξαναλέμε:
φέρε ότι πρόταση θέλεις για οποιοδήποτε θέμα που να αφορά αγώνες και επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων , θεώρησε την ψήφο μας δεδομένη.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΕΣΚ που κατά τη γνωστή τακτική της, όλοι οι άλλοι ξεπουλάμε και οι μόνοι αγωνιστές είναι αυτοί που έχουν αυτοαναγορευτεί στους αυθεντικούς και γνήσιους εκπρόσωπους των εργαζομένων ( με τα γνωστά ποσοστά) τα μόνα που έχουμε να τους πούμε είναι να μην συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες της εργατικής τάξης και πως αν θέλουν αντίσταση και αγώνες περιμένουμε τις δικές τους προτάσεις.
Ελάτε συνάδελφοι να πάρουμε ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΛΕΤΕ.
Αρκεί να είναι για αγώνες.
Εσείς βέβαια όταν συνευρεθήκατε με τη ΔΑΚΕ, βάζοντας στο ίδιο χαρτί τις υπογραφές σας και στην ίδια πραξικοπηματική συνεδρίαση. (δηλαδή όλοι οι αγωνισταράδες μαζί ) με τη δική μας απουσία ( δηλ των ξεπουλητών),
απ ότι είδαμε δεν συνεδριάσατε για να πάρετε καμία αγωνιστική απόφαση…
Συνεδριάσατε για αποκεφαλισμούς!!
Κύριοι της ΕΣΚ σας βλέπουμε και το κακό για εσάς είναι ότι σας βλέπουν και οι εργαζόμενοι.
Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του :
Θέλετε αγώνες;
Είναι απλά τα πράγματα.
Αφήστε στην άκρη τη μιζέρια.
Αφήστε στην άκρη τις τυπικότητες.
Αφήστε στην άκρη τις μομφές για ψήλου πήδημα (επειδή μου την σπάει η φάτσα του ταμία ) και τους αποκεφαλισμούς και ελάτε να πάρουμε όποια απόφαση θέλετε.
Στο κάτω – κάτω της γραφής συνάδελφοι της ΕΣΚ (που στην ανακοίνωση σας δεν λέτε λέξη για τη ΔΑΚΕ - άραγε γιατί;;),
μαζί με τη ΔΑΚΕ μπορείτε να πάρετε ότι απόφαση θέλετε.
Και αν εμείς είμαστε το εμπόδιο ( να το δούμε και αυτό!!) κάντε προεδρείο.

Η Γραμματεία του ψηφοδελτίου
ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: