DEH

DEH

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μήνυση συνδικαλιστή του “Σπάρτακου” κατά συνδικαλιστή “Ένωσης”

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η διαμάχη μεταξύ δύο συνδικαλιστών της ΔΕΗ, η οποία ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια, αλλά τελικώς πήρε αναβολή, με τη σύμφωνη γνώμη των δικηγόρων από τις δύο πλευρές.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από μήνυση πρωτοκλασάτου συνδικαλιστή του σωματείου «Σπάρτακος» κατά συνδικαλιστή του σωματείου «Ένωση» και σχετίζεται με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπόγραψε η ΓΕΝΟΠ με την διοίκηση της ΔΕΗ το 2015. Ειδικότερα, το στέλεχος του «Σπάρτακου» Α.Μ. κατέθεσε μήνυση κατά συνδικαλιστή του σωματείου «Ένωση» Χ.Τ. για «συκοφαντική δυσφήμιση», αλλά πάντως ο δεύτερος αρνείται την κατηγορία, την οποία μάλιστα επιστρέφει στον διάδικό του, ενώ υποστηρίζει ότι απλώς είχε ασκήσει κριτική για την ΣΣΕ. Επειδή μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την μεταξύ τους διένεξη ήταν και οι εκλογές του «Σπάρτακου», ο μηνυτής θεώρησε υπεύθυνο τον κατηγορούμενο για την απώλεια της πρωτιάς από την παράταξή του.
Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν την Τετάρτη στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο οι συνήγοροί τους, συμφώνησαν να ζητήσουν αναβολή επειδή απουσίαζε από ένας ουσιώδης μάρτυρας της κάθε πλευράς. Τελικώς πήραν αναβολή και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 16 Μαΐου 2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: