DEH

DEH

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τα ΕΛΤΑ τιμούν τη Μάχη της Ηλεκτρικής με αναμνηστικά γραμματόσημα

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, η τελευταία σύγκρουση με τους κατακτητές πριν από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά. Η εμβληματικότερη αντιστασιακή ενέργεια για την προστασία των υποδομών κοινής ωφέλειας.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς υπερασπιστές του εργοστασίου της Ηλεκτρικής Εταιρίας Αθηνών - Πειραιώς Α.Ε. στο Κερατσίνι που στις 13 Οκτωβρίου 1944 απέτρεψαν την καταστροφή του από τα ήδη αποχωρούντα στρατεύματα κατοχής και εξασφάλισαν την ηλεκτροδότηση του δοκιμαζόμενου λαού της Αθήνας και του Πειραιά, με την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Η Μάχη της Ηλεκτρικής».

Η Σειρά Γραμματοσήμων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Α.Ε., στο πλαίσιο της απόφασης της Διοίκησής της να ορίσει εφεξής την 13η Οκτωβρίου ως ημέρα μνήμης της Μάχης της Ηλεκτρικής, ως επίσημη αργία για την Επιχείρηση, και να διοργανώσει ιστορική έκθεση με τίτλο «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης» (Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αγίου Γεωργίου, Κερατσίνι, 12 Οκτωβρίου 2017 - 31 Ιανουαρίου 2018), η οποία ετέθη υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: