DEH

DEH

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος ΑΔΜΗΕ. Στο ετήσιο road show του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αδμηε 
Στο ετήσιο road show του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, που πραγματοποιείται  στις 20-21 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει φέτος ο “νέος” ΑΔΜΗΕ, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου δεν μετέχει πλέον η ΔΕΗ, αλλά  με 24% η κινεζική State Grid, ενώ το 51% ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο από ιδιώτες επενδυτές.  
Ας σημειωθεί ότι το φετινό roadshow στο Λονδίνο αναμένεται
να έχει έντονη την παρουσία του τομέα της ενέργειας, αφού αναμένεται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να παραστεί στην εκδήλωση ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ το παρών θα δώσουν και αρκετές εισηγμένες ενεργειακές εταιρίες,  όπως  τα ΕΛΠΕ, η  Mοτορ Οιλ, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΕΛΤΕΧ Ανεμος κά. 
Για τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος κοντά στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει και τα αποτελέσματα εξαμήνου- τα οποία θεωρείται ότι θα συνεχίσουν την καλή πορεία του πρώτου τριμήνου-, η παρουσία στο road show είναι μία καλή ευκαιρία να ξεδιπλώσουν σε διεθνές ακροατήριο τη νέα στρατηγική τους. 
Η εταιρία εκπονεί  business plan, το οποίο επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα. 
Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης στις 22 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στα νησιά  της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στα Χανιά, το πλάνο του Διαχειριστή για τις δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης με την Πελοπόννησο και την Αττική, καθώς και τη διασύνδεση των Κυκλάδων και ενδεχομένως και άλλα έργα. 
Στο road show του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του ξενοδοχείου The May Fair Hotel, αναμένεται να συμμετάσχουν 29 εισηγμένες εταιρίες και στόχος της κυβέρνησης είναι η  εκδήλωση να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα. 
Την περίοδο εκείνη θα “τρέχουν” και δύο ενδιαφέροντα πρότζεκτ ιδιωτικοποιήσεων, του ΔΕΣΦΑ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το οποίο είναι στο στάδιο της  προετοιμασίας με στόχο τον Οκτώβριο να διεξαχθεί το market test.  
Kατά το διήμερο της εκδήλωσης  έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών με εκπροσώπους των εταιρειών, που θα συμμετάσχουν στο road show,  ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση παρουσίασης της ελληνικής οικονομίας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γ. Σταθάκη.
Ανάμεσα στις εισηγμένες που αναμένεται να εκπροσωπηθούν στο Λονδίνο είναι  οι:  Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Attica Bank, ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, Aegean Airlines, Eλλάκτωρ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντραλότ, Grivalia Properties, Lamda Development, Μυτιληναίος, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης,  MLS, Creta Farm, ΟΛΠ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: