DEH

DEH

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σταθάκης: Πρέπει να επιβληθεί πλαφόν στις εξαγωγές ρεύματος από ΝΟΜΕ

Σταθάκης(2): Πρέπει να επιβληθεί πλαφόν στις εξαγωγές ρεύματος από ΝΟΜΕ
Όπως είπε ο υπουργός οι τιμές αυτές, κινούνται στα επίπεδα του μεταβλητού κόστους και το καλύπτουν    
Υπέρ της επιβολής πλαφόν στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από δημοπρασίες ΝΟΜΕ, τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλονοτς και Ενέργειας Γ. Σταθάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών της ΝΔ για τη ΔΕΗ.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ επελέγησαν ως μέσο για τη μείωση μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, χωρίς να μειωθεί δραστικά το παραγωγικό της δυναμικό όπως θα συνέβαινε με το σενάριο της «μικρής ΔΕΗ».
Κάνοντας απολογισμό των τεσσάρων δημοπρασιών ΝΟΜΕ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είπε ότι οι τιμές κατακύρωσης κρατήθηκαν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα  από την τιμή εκκίνησης και κινήθηκαν μευταξύ 37-42 ευρώ ανά μεγαβατώρα με αποτέλεσμα, οι οικονομικές απώλειες για τη ΔΕΗ να μην είναι μεγάλες.
Όπως είπε οι τιμές αυτές, κινούνται στα επίπεδα του μεταβλητού κόστους και το καλύπτουν, δεν καλύπτουν βέβαια τις αποσβέσεις, αλλά οι απώλεις για τη ΔΕΗ δεν είναι μεγάλες.
Σε ότι αφορά τέλος το ζήτημα των εξαγωγών ενέργειας που προέρχεται από ΝΟΜΕ, είπε ότι πρέπει να επιβληθεί πλαφόν αν και ο απολογισμός δείχνει ότι μόνο το 5 έως 10% εξάγεται.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: