DEH

DEH

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Με αναφορές στις ΑΠΕ ως αναπτυξιακό μοχλό για την Κρήτη η σημερινή ομιλία Τσίπρα

Κορυφώνονται σήμερα οι εργασίες του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην Κρήτη τη φορά αυτή, με την ολοήμερη συνεδρίαση που θα κλείσει το βράδυ με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Βασίλη Λαμπρινού, δημάρχου Ηρακλείου, και Σταύρου Αρναουτάκη, περιφερειάρχη.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται το Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ανάκαμψης της Κρήτης», καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι το νησί μπορεί να δεχτεί ώθηση σε τομείς όπως το φυσικό περιβάλλον, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η κτηνοτροφία, αλλά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Παράλληλα, ένα θέμα που θα αναδειχθεί χωριστά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού (αλλά και βουλευτή Ηρακλείου) στην Κρήτη είναι η καινοτομία και η έρευνα, θέμα που είναι σταθερά στις προτεραιότητές του, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες επισκέψεις του σε επιχειρήσεις που τολμούν. Για το λόγο αυτό, σήμερα το πρωί, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα μιλήσει στα Χανιά στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Πέμπτη - Ηράκλειο
11.00: Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας 
18.00: Σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με  τους Υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον  Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στο Ξενοδοχείο Αστόρια
19.30: Κεντρική ομιλία στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Κινηματοθέατρο Αστόρια

Παρασκευή - Χανιά
10.00: Ομιλία στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στο Κέντρο Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: