DEH

DEH

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μάθατε τα νέα; Πωλούνται οι 3 & 4 μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Τα μάθατε τα νέα; Επίσημα πλέον οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης μπήκαν στο πακέτο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης που βρίσκονται στις Βρυξέλλες κατέθεσαν το σχέδιο Β΄, αφού όπως  όλοι γνώριζαν υπήρχαν από την αρχή αρνητικές αντιδράσεις στο αρχικό σχέδιο με τις μονάδες που θα πουληθούν.
Πλέον η λίστα που έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι με τις εξής μονάδες:
Αμύνταιο 2 με  διάρκεια ζωής μέχρι το 2020  (σε περίπτωση που δεν γίνουν περιβαλλοντικές επενδύσεις)
Μελίτη με διάρκεια ζωής μετά το 2040
Μεγαλόπολη 3 με  διάρκεια ζωής μέχρι το 2025
Μεγαλόπολη 4 με  διάρκεια ζωής μετά το 2030
Όπως γράφουν όλες οι έγκυρες ιστοσελίδες σήμερα, οι μονάδες της Μεγαλόπολης μπήκαν στην λίστα για να μην πουληθούν οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου.
Τι σημαίνει αυτό;
Πολύ απλά θα πουληθούν οι μονάδες της Μεγαλόπολης γιατί εδώ στην  περιοχή μας δεν υπάρχουν αντιδράσεις, όπως υπάρχουν στην Βόρεια Ελλάδα. Γιατί εκεί είναι όλοι ενωμένοι και παλεύουν. Γιατί εκεί προφανώς έβαλαν βέτο να μην είναι όλες οι μονάδες από το βόρειο πεδίο.
Εδώ στην Μεγαλόπολη , όχι μόνο δεν είναι κανένας ενωμένος, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Οι συνδικαλιστές είναι εξαφανισμένοι και ασχολούνται μόνο πως θα κόψουν τα 1.000 λίτρα πετρέλαιο που έδωσε το ορυχείο στον Δήμο. Οι Δημοτικοί μας άρχοντες δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Οι φορείς και οι σύλλογοι κάνουν ακόμα διακοπές. Όταν θα ξυπνήσουμε θα είναι αργά, είναι ήδη αργά.
Σύντομα λοιπόν θα μάθουμε ότι μαζί με τις μονάδες θα πουληθεί και το ορυχείο ολόκληρο.
Σύντομα λοιπόν θα έχουμε επίσης την λειτουργία του εργοστασίου σκουπιδιών στην Παλαιόχουνη. Που θα βγάζει υπόλειμμα που θα πρέπει κάπου να καίγεται η να θάβεται.
Σύντομα θα έχουμε την απαλλοτρίωση του Τριποτάμου , όπου οι κάτοικοι θα κληθούν να φύγουν από τα σπίτια χωρίς να έχει δοθεί η λύση της μετεγκατάστασης.
Σύντομα θα έχουμε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , κανείς δεν ξέρει σε τι βαθμό.
Α! Σύντομα επίσης θα δούμε να ξεκινούν οι αντιδράσεις, όμως είναι πλέον αργά! Όλο το καλοκαίρι καλά περάσαμε στις διακοπές μας. Από το Μάιο που έγινε η συγκέντρωση όλοι πίστεψαν ότι έκαναν το καθήκον τους και κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσίασε το καλοκαίρι συγκεκριμένα άρθρα που ανέφεραν ακριβώς τι θα γίνει. Πολλά ΜΜΕ της Αθήνας επίσης το έλεγαν.Κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά και κανένας δεν αντέδρασε.
Τώρα ως συνήθως όλοι θα βγουν στους δρόμους να δώσουν την μεγάλη μάχη, μόνο που με την ανυπαρξία τους όλο το προηγούμενο διάστημα, φρόντισαν να έχει χαθεί ήδη!!

https://kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: