DEH

DEH

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ενισχυμένα ποσοστά εισπραξιμότητας για τη ΔΕΗ στο επτάμηνο του 2017



Η αύξηση των εσόδων εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αναβάθμιση του rating της εταιρίας από τους διεθνείς οίκους
  
Βελτιωμένη είναι η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ το επτάμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η επιχείρηση προσβλέπει σε περεταίρω βελτίωση των οικονομικών της, μετά την ανάθεση εντός του Σεπτεμβρίου, σε εταιρία συμβούλων, της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών της.   


Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η βελτίωση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ο ίδιος είχε παρουσιάσει κατά τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ τον Ιούνιο ανέρχονται σε περίπου 1,2 δις ευρώ  
Ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνει ότι το καθεστώς των δόσεων και η παροχή έκπτωσης της τάξεως του 15% προς τους συνεπείς καταναλωτές απέδωσαν καρπούς, αφού η ΔΕΗ το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, είχε περίπου τις ίδιες εισπράξεις σε σχέση με το επτάμηνο του 2016, όταν το μερίδιο της στην αγορά ήταν 7 - 8% υψηλότερο και δεν υπήρχε η έκπτωση του 15%.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, οι εισπράξεις της ΔΕΗ από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανέρχονταν σε 2.531,4 εκατ. ευρώ.  
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η βελτίωση της εισπραξιμότητας θα συμβάλει στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της ΔΕΗ και αυτό θα οδηγήσει στο να αναβαθμιστεί το rating της εταιρίας από τους διεθνείς οίκους.

Πιο εύκολο το 2018 για την επιχείρηση

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΗ προβλέπει ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά σαφώς πιο εύκολη από το 2017, καθώς οι δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΗ είναι της τάξης των 300 εκατ., ποσό  που χαρακτηρίζει διαχειρίσιμο, ενώ προσθέτει ότι το 2019 υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένα ομόλογο ύψους τ400 εκατ. για την αποπληρωμή του οποίου ήδη γίνονται οι απαραίτητοι σχεδιασμοί, ώστε η επιχείρηση να ανταποκριθεί ακόμη και αν δεν μπορέσει να βγει στις αγορές.
Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς για το μέλλον της ΔΕΗ ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες η επιχείρηση θα συμμετάσχει σε δημοπρασία για αγορά δύο υδροηλεκτρικών σταθμών στην Τουρκία, αξιοποιώντας και συνεργασίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αφήνει έτσι ανοικτό το πεδίο των ερμηνειών για από κοινού πρόταση με τις κινεζικές εταιρίες που έχει συνάψει συνεργασίες, ενώ αναφέρει ότι ανάλογη πρακτική πρόκειται να εφαρμόσει και στην αγορά της Αλβανίας.
Όπως λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ στόχος είναι να αποκτήσει η επιχείρηση ηγετική θέση στη βαλκανική αγορά, εκμεταλλευόμενη το ισχυρό brand name, την πολυετή και πολυεπίπεδη γνώση και εμπειρία που διαθέτει σε τομείς όπως είναι τα υδροηλεκτρικά και οι θερμικοί σταθμοί. 


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: