DEH

DEH

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Γάλλοι επιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας θα συνοδεύσουν τον Μακρόν στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ ελληνικής και γαλλικής πλευράς εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του γάλλου προέδρου Μακρόν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμάνουελ Μακρόν,  έρχεται στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών/Οικονομίας κ. Le Maire και την αρμόδια Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Loiseau. 
Παραλλήλως, θα "πλαισιωθεί" από  μεγάλη ομάδα γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η αμυντική βιομηχανία. 
Η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία στην οποία ηγείται γαλλική εταιρεία, εκτιμάται  από γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και εφαλτήριο για επενδύσεις στην χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα επικεντρωθούν στους τρεις τομείς που Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναδείξει ως κρίσιμους για επόμενη περίοδο: 
1) Την προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα.
2) Την σταθερή πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές
3) Το μέλλον της Ευρωζώνης
Η επίσκεψη Μακρόν εντάσσεται αναμφίβολα στην επιδίωξή του για ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου Γαλλίας, ενώ, με δεδομένη την εκπεφρασμένη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και την ετοιμότητά του να ασκήσει δυναμική ενεργειακή διπλωματία και τη σημασία που αποδίδει στον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή,  θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, Κυπριακό, εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, μεταναστευτικό.         
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: