DEH

DEH

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Επιδημιολογική μελέτη ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Συνεργασία με ΔΕΗ και ΕΚΠΑ

Πρωτοβουλία για την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη ΔΕΗ αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο e-ptolemeos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Συνοχής Δυτικής
 Μακεδονίας, Σταύρος Γιαννακίδης, «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι σε μια διαδικασία με το Υπουργείο Υγείας και την Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ρουμελώτη, αλλά και με τη ΔΕΗ, για να δούμε την επιδημιολογική κατάσταση που υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία, τη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα του πληθυσμού, έτσι ώστε να γίνουν οι ανάλογες δράσεις προληπτικής ιατρικής και προγράμματα προαγωγής της  Υγείας».
Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακίδης, «αυτή τη στιγμή και από αρχές Ιουνίου γίνονται συναντήσεις εργασίας μεταξύ Υπουργείου, της επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΔΕΗ για το σχεδιασμό της επιδημιολογικής μελέτης, από τον οποίο θα προκύψει και το κόστος της μελέτης στο οποίο θα συμβάλλει και η ΔΕΗ».
Η συμμετοχή της ΔΕΗ κρίθηκε απαραίτητη καθώς «διαθέτει στατιστικά στοιχεία για τους εργαζόμενούς της – από τον προληπτικό έλεγχο που κάνει σε τακτά διαστήματα στο προσωπικό της- τουλάχιστον από εικοσαετίας».
Ο κ. Γιαννακίδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «μέσα στο Σεπτέμβρη θα έρθει για έγκριση ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: