DEH

DEH

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ENIAIA ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΟΠ: Δελτίο τύπου εκλογές ΓΕΝΟΠ

ENIAIA ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΟΠ
 
Ακόμα ένα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ έλαβε τέλος με τα γνωστά σε όλους πλέον αποτελέσματα. Είναι η κατάλληλη  ώρα λοιπόν, να καταθέσουμε ως ανεξάρτητος συνδυασμός τα συμπεράσματά μας.
Τολμήσαμε λοιπόν και μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια που επιβάλλεται να υπάρχουν σε ένα συνέδριο αντιπροσώπων, επιλέξαμε, να καταθέσουμε την ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ! Μία νέα ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΗ και χωρίς ΠΑΤΡΩΝΟΥΣ κίνηση-κατάθεση ψυχής και ανόθευτης ιδεολογίας. 
Μία κίνηση, ενός Σωματείου(ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ Τρείς σύνεδροι) συνεπικουρούμενοι από Δύο αιρετούς από την ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ (δύο ενεργειακών περιοχών χωρίς καμία αντιπροσώπευση στο ΔΣ) που πολλοί φοβήθηκαν, επειδή για πρώτη φορά κάποιοι τόλμησαν να αφήσουν την σιγουριά της εκλογής(τασσόμενοι ως υποψήφιοι στα κομματικά ψηφοδέλτια και άρα στα  κομματικά άρματα), να μην σιγουρέψουν με αυτόν τον τρόπο την εκλογή τους στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και να κατέβουν αυτόνομοι όπως το απαίτησαν οι εκλέκτορές τους δηλαδή τα μέλη των Σωματείων τους.
Επειδή κατά την ταπεινή μας άποψη κορυφαίο όργανο των συνδικάτων της ΔΕΗ, ΕΙΝΑΙ το   συνέδριο, επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε τις απόψεις μας ΤΗΝ ΚΊΝΗΣΉ μας, ΜΕΣΑ στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε και όχι έξω από αυτό,! ΜΕΣΑ στο συνέδριο και όχι στα διάφορα μπλοκ, γραφεία τύπου και βολευτών, εκεί όπου ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ! Εκεί διανείμαμε και το μανιφέστο μας σε όλους τους αντιπροσώπους πιστεύοντας, ότι με αυτόν τον τρόπο πράτταμε σωστά, αυτό κάναμε! 
Καταθέτοντας το ψηφοδέλτιό μας ξέραμε ότι πηγαίναμε κόντρα σε πρακτικές ετών, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια του σαθρού -κατά την άποψή μας- συστήματος.
Δεν καταθέσαμε προτάσεις κομματικών παρατάξεων!
Δεν είχαμε ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΠΑΤΡΩΝΟΥΣ,ΜΕΣΙΤΕΣ!
Παλέψαμε μόνοι μας και νομίζουμε ότι ανοίξαμε έναν άλλο δρόμο για το μέλλον του συνδικάτου.
Ας είναι λοιπόν το μήνυμα που έφυγε τόσο από την ακριτική ΦΛΩΡΙΝΑ μα και από την πολύπαθη ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, μήνυμα αισιοδοξίας για το αβέβαιο μέλλον, μήνυμα ακομμάτιστης εκπροσώπησης και πάνω από όλα μήνυμα ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Τώρα -κατόπιν εορτής- που βλέπουμε δημοσιεύματα με αναφορές σε παρωδίες , εξαρτήσεις, νικητές και ηττημένους ένα πράγμα έχουμε να δηλώσουμε!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ όπου σίγουρα η κίνηση των ΠΕΝΤΕ θα γίνει ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
Ξέρουμε και ξέρετε ότι έχουμε πλέον καταξιωθεί στην συνείδηση των συναδέλφων, όπως επίσης ότι στους χώρους εργασίας συζητιέται πλέον το διαφορετικό, η χωρίς εξαρτήσεις και ίντριγκες  ακομμάτιστη αντιπροσώπευση!
 Η Νέα Ενιαία Κίνηση ΓΕΝΟΠ ήρθε και θα μεγαλώσει! 

Νέα Ενιαία Κίνηση ΓΕΝΟΠ
Και επειδή τα γραπτά μένουν δημοσιεύουμε πλέον και το κείμενο όπως μοιράστηκε στο συνέδριο.


 ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΟΠ

Για μία ακόμη φορά φέτος, ενδεχομένως, θα γίνουμε μάρτυρες της γνωστής παρωδίας που λαμβάνει χώρα, κάθε φορά, στα εκλογοαπολογιστικά συνέδρια της ΓΕΝΟΠ. Η πολυεπίπεδη απαξίωση και ο πόλεμος που καθημερινά δέχεται η ομοσπονδία μας, εξαιτίας  της μέχρι τώρα κακής συμπεριφοράς ¨κάποιων¨, που εσκεμμένα, υποβοηθούμενοι από άλλους,  συνετέλεσαν με τις ενέργειές τους σε αυτήν.

 Στο ίδιο έργο θεατές, κάποιοι θα μας δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, με τα γνωστά φαινόμενα. Κινητοποίηση «φίλων» και «γνωστών» (με τους γνώριμους, σε όλους μας, τρόπους),κατάρτιση καταστάσεων υποψηφιοτήτων και σταυροδοσίας, υποσχέσεις για εξυπηρετήσεις ή βοήθεια, και, φυσικά, ανταλλαγή ύβρεων, είναι μερικές από τις συνήθεις πρακτικές, γνωστές σε όποιον πέρασε από το συνδικαλιστικό κίνημα. Φαινόμενα που αποδεικνύουν πως οι παρατάξεις, οι οποίες ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για τους εργαζόμενους και προς όφελός τους, σήμερα έχουν χάσει, πλήρως, τον προσανατολισμό τους και τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

 Ως ελπίδα  ανανέωσης λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον, που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ανάδειξη παλιών πρακτικών, πέρα και έξω από συμφέροντα μεταξύ των ¨κολλητών¨  και έναν φαύλο κύκλο όπου λίγοι κατευθύνουν πολλούς, η κίνησή μας –το ψηφοδέλτιο της:
ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΟΠ
Αντιστέκεται! Αντιδρά!
Συντάσσεται με την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, που επιζητά την αλλαγή νοοτροπίας . Με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι το παλαιό σύστημα έχει φθαρεί και είναι καιρός να δημιουργηθεί ένα νέο, με ρεαλισμό, όραμα και ιδέες. 
Νέο σύστημα με πραγματική, ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των εργαζομένων από όλους τους χώρους και περιοχές της Ελλάδας  και όχι των εκλεκτών!
Συνεπείς, με καθαρές διαδικασίες, στις οποίες θα ακούγονται όλοι και θα συναποφασίζουν για το συμφέρον όλων! Όχι μέσω της ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων και της προώθησης θέσεων που προκύπτουν μέσα από υπόγειες διεργασίες.
-Τολμάμε και επιζητούμε δημοσίως να έρθει το ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ στην πράξη !
-Τολμάμε και λέμε ΟΛΟΙ για ΟΛΟΥΣ, κανένας για τον εαυτούλη του!
-Τολμάμε και ζητάμε την στήριξη των αντιπροσώπων πέρα από κόμματα και χρώματα, εξαρτήσεις και εξαρτημένους!
Ελπίζουμε ότι η κίνησή μας που στην ουσία είναι κίνηση των φαινομενικά Αδυνάτων να θεριέψει.
Τολμήστε λοιπόν και εσείς που ενώ πίσω από τοίχους ψιθυρίζετε… περιμένοντας το νέο, φοβάστε, δεν τολμάτε! 
Δύναμή μας η δύναμη των εργαζομένων.
Από αυτούς εκλεγόμαστε και σε αυτούς θα απολογηθούμε για τις πράξεις μας.
 
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: