DEH

DEH

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Καταστροφή ορυχείου στο Αμύνταιο. Αλλάζει τις ισορροπίες στην πολιτική για τον ηλεκτρισμό. (της Μανταλένας Πίου

Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να ζητήσει από τη ΡΑΕ και στη συνέχεια από τους θεσμούς την αναθεώρηση της ποσότητας των ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η καταστροφή του ορυχείου στο Αμύνταιο φαίνεται πως εκτός όλων των άλλων οδηγεί σε αναθεωρήσεις επιμέρους παραμέτρους της πολιτικής για τον ηλεκτρισμό. Μαθαίνουμε πως η ΔΕΗ είναι έτοιμη- αν δεν το έχει ήδη κάνει- να ζητήσει από τη ΡΑΕ  και στη συνέχεια από τους θεσμούς την αναθεώρηση της ποσότητας των ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαμόρφωσή τους με βάση τα νέα δεδομένα.
‘Ετσι και αλλιώς τα ΝΟΜΕ ήταν υπό αναθεώρηση της περίοδο αυτή προκειμένου να συμπεριληφθεί ή έξτρα ποσότητα που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης. Εκτός από την ποσότητα μειώνεται και η τιμή εκκίνησης, γύρω στα  32 ευρώ/ MWh.
Αλλά και η ΡΑΕ είναι έτοιμη να ζητήσει από τον ΑΔΜΗΕ την αναπροσαρμογή της μελέτης επάρκειας ηλεκτρισμού με βάση την καταστροφή που υπέστη το ορυχείο και τις πολύ-πολύ περιορισμένες δυνατότητες ηλεκτροπαραγωγής των δύο λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή, συνολικής ισχύος 600 MW.

Δεν υπάρχουν σχόλια: