DEH

DEH

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τσίπρας με στελέχη της State Grid - στο επίκεντρο το EuroAsia Interconnector

Τσίπρας με στελέχη της State Grid - στο επίκεντρο το EuroAsia Interconnector
Με τα ενεργειακά να καταλαμβάνουν σημαντικό κομμάτι στην ατζέντα του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της State Grid. Στο επίκεντρο οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ.  Υπενθυμίζεται πως η κινεζική εταιρεία συνιστά από τον Δεκέμβριο του 2016 στρατηγικό επενδυτή του ΑΔΜΗΕ. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας- που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας στον κόσμο- συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό μια σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινεζική εταιρεία  εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον, ειδικά στους τομείς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,, των δικτύων αλλά έδειξαν ενδιαφέρον και για τον τομέα διασύνδεσης των νησιών.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο project EuroAsia Interconnector που αφορά στο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά την Κρήτη, την Κύπρο και το Ισραήλ. 
Λόγω της συμμετοχής της  State Grid στον ΑΔΜΗΕ ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο στο έργο , ο κινεζικός κολοσσός εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο, όπως το χαρακτηρίζει η κινεζική πλευρά , που θα αφορά σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιαανατολικής Μεσογείου
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: