DEH

DEH

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Συνάντηση Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την ΔΕΗ

Συνάντηση Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την ΔΕΗ 
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα θέσει στον πρωθυπουργό τις πάγιες θέσεις της Περιφέρειας και του συντονιστικού οργάνου που λειτουργεί στην περιοχή, για την μη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Τις τελευταίες εξελίξεις  σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης λόγω και της οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ σε ό, τι αφορά τον λιγνίτη, θα συζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα συνάντηση, η οποία οριστικοποιήθηκε για την Παρασκευή, ώστε από την πλευρά του πρωθυπουργού να «ξεδιπλωθεί» το κυβερνητικό σχέδιο για την ΔΕΗ, στο πλαίσιο των όσων διαμηνύονται από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ .
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα θέσει στον πρωθυπουργό τις πάγιες θέσεις της Περιφέρειας και του συντονιστικού οργάνου που λειτουργεί στην περιοχή, για την μη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη  φορά ότι «η ενέργεια και τα νερά είναι αδιαπραγμάτευτα και παραμένουν κόκκινη γραμμή για την τοπική κοινωνία».
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται μάλιστα μία ακόμη επίσκεψη του υπουργού  Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας  με αφορμή το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, ενδέχεται να ζητηθεί από τον κ. Καρυπίδη και νέα διευρυμένη συνάντηση με την παρουσία του Πρωθυπουργού, των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών, καθώς και του προέδρου της Διοίκησης της ΔΕΗ, όπως και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Πηγή: ΕΡΤ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: