DEH

DEH

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Π. Ρήγας: Στρεβλή ανάπτυξη της οικονομίας στη Δ. Μακεδονία όσα έγιναν γύρω από τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για πανος ρηγας
Τη διαπίστωση ότι "στο παρελθόν δεν υπήρξε παραγωγικό μοντέλο με συγκεκριμένο εθνικό σχεδιασμό για την δυτική Μακεδονία", έκανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε ορυχεία και την νέα μονάδα της ΔΕΗ που κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα. Ανέφερε ότι υπήρξε στρεβλή ανάπτυξη της περιφερειακής Οικονομίας, αφού - όπως είπε - όλα έγιναν γύρω από τα ορυχεία και τους σταθμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα στις δυσκολίες και στις περιόδους κρίσης να δημιουργούνται προβλήματα. Μίλησε για τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχει η δυτική Μακεδονία, "γεγονός που επιβεβαιώνει το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που παραλάβαμε ως κυβέρνηση". Γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάφερε είναι ότι "πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και τα δίκτυα όπου θεωρούνται εθνικής σημασίας ζητήματα".
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στο μέλλον η δυτική Μακεδονία θα έχει στον πυρήνα της την ενέργεια αφού θα συνεχίσει να είναι ενεργειακός κόμβος αλλά πρέπει "να δούμε και άλλες μορφές ανάπτυξης ώστε η περιοχή να διαθέτει αυτάρκεια και σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ".
Ο κ. Ρήγας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, Κώστα Θεοδωρίδη και άλλα στελέχη της επιχείρησης, για την επάρκεια των αποθεμάτων λιγνίτη που διαθέτει η περιοχή, την καθημερινή λιγνιτική δραστηριότητα και την σημασία που θα έχει για την ΔΕΗ να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί το "πρότζεκτ Μελίτη". Στην συνέχεια επισκέφθηκε το εργοτάξιο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας Πτολεμαΐδα V που κατασκευάζει η ΔΕΗ, ενώ παρακολούθησε και μια από τις δεκάδες ανατινάξεις που συνήθως γίνονται στα πλαίσια εξόρυξης της λιγνίτη.
Επισκεπτόμενος το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης δήλωσε ότι"έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες στην Υγεία και φαίνεται ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά". Εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν ενημερώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου ότι έχουν καταργηθεί οι εργολαβίες και έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους τονίζοντας ότι "βάλατε ένα τέλος στην άγρια εκμετάλλευση των ανθρώπων". Στο αίτημα της διοίκησης για προσλήψεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ανέφερε ότι μέσω του μέτρου της κινητικότητας που θα προωθήσει η κυβέρνηση θα μπορέσει έρθει προσωπικό στο νοσοκομέοπο ενώ εξήρε την προσπάθεια της περιφέρειας με την επιπλέον ενίσχυση των 500 το μήνα που προσφέρει ως κίνητρο στους επικουρικούς γιατρούς, για να δηλώσουν κατά προτεραιότητα τα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας.
Το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα "τις πολιτικές εξελίξεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: