DEH

DEH

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Στα 295,6 εκατ. η αποτίμηση για το 25% του ΑΔΜΗΕ -Εφάπαξ και χωρίς συμψηφισμούς η καταβολή

Στα 295,6 εκατ. η αποτίμηση για το 25% του ΑΔΜΗΕ -Εφάπαξ και χωρίς συμψηφισμούς η καταβολή
Μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα προχωρούν οι διαδικασίες απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, καθώς αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαίου, η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στην πώληση του 100% του Διαχειριστή.
Με μετρητά και χωρίς κανένα συμψηφισμό ή παρακράτηση θα καταβληθεί στη ΔΕΗ το τίμημα των 295,6 εκατ. ευρώ για την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία του Δημοσίου, τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, η οποία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόσχθση θα ελέγχει το 51% του Διαχειριστή. Έχει προηγηθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 24 % των μετοχών του Διαχειριστή στην κινεζική εταιρεία State Grid έναντι 320 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εισφερθεί το υπόλοιπο 51 % στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Αυτά προβλέπονται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους μετόχους που ανήρτησε η ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 23ης Μαΐου η οποία καλείται να εγκρίνει την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ στο δημόσιο και να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη να υπογράψει τη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετόχων (Share Sale and Purchase Agreement).
Το επόμενο βήμα είναι η μεταβίβαση στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ, με τη διαδικασία της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου και απόδοσης στους μετόχους των μετοχών αντί μετρητών (carve out) το σύνολο των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών που κατέχει κατ’ αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: