DEH

DEH

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πράσινο φως από την Κομισιόν στην πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στη State Grid

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία απόκτησης του 24% του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid.
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν κατέληξε ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν εγείρει θέματα στρεβλώσεων ανταγωνισμού, καθώς δεν υπάρχουν οριζόντιες επικαλύψεις ή κάθετοι δεσμοί στις δραστηριότητες του ΑΔΜΗΕ και της κινεζικής εταιρίας.
Tο αίτημα για έγκριση της απόκτησης του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid International Development και το Ελληνικό Δημόσιο υποβλήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 10 Απριλίου. Ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Δικτύων Ηλεκτρισμού.
Τονωτική ένεση στα ταμεία της ΔΕΗ από την ολοκλήρωση της πώλησης και του διαχωρισμού Η σημερινή εξέλιξη, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πρόσφατου ρεπορτάζ του energypress ότι η διαδικασία δεν θα ήταν χρονοβόρα και υπήρχαν εδώ και μέρες ενδείξης ευοίωνης κατάληξης, ανοίγει πλέον το δρόμο για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία βήματα μιας διαδικασίας, η τελική κατάληξη της οποίας θα αποτελέσει σημαντική τονωτική ένεση στα ταμεία της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τη State Grid για το 24% του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 320 εκατ. ευρώ. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, σε 295,6 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε από την Deloitte το 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ.
Πλέον, το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ αναμένεται στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: