DEH

DEH

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της ζημίας στην 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς – Μέσα Ιουλίου προσδιορίζεται η ολοκλήρωση των εργασιών

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την αποκατάσταση της σοβαρής ζημίας που υπέστη ο στρόβιλος της 4ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού σταθμού ΑΗΣ Καρδιάς στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε τεθεί εκτός λειτουργίας αργά το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017- εν μέσω ολικού παγετού που επικρατούσε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της πόλης της Πτολεμαΐδας, αφού είναι η μία από τις δυο μονάδες του σταθμού που τροφοδοτούν με θερμικό φορτίο το δίκτυο της ΔΕΤΗΠ  (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας).
Μάλιστα, οι επισκευαστικές εργασίες- οι οποίες εντείνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου, θα γίνονται πλέον με τεχνικό σύμβουλο ρωσική εταιρεία καθώς καταλήχθηκε να επανατοποθετηθεί ο παλιός ρωσικός στρόβιλος, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του στροβίλου της 4ης μονάδας του σταθμού τοποθετείται στα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε στον «e-ptolemeos.gr» διευθυντής του κλάδου ΑΗΣ Καρδιάς, Βασίλης Τσίγκας, δηλώνοντας ειδικότερα ότι: «Οι εργασίες επισκευής της 4ης μονάδας έχουν ήδη ξεκινήσει. Έχουν γίνει πολλές προεργασίες και εργασίες, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα- μετά την Κυριακή του Θωμά, θα αρχίσουν πιο εντατικά οι επισκευαστικές εργασίες, καθώς δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο».
Ο κ. Τσίγκας τόνισε ότι «οι εργασίες αποκατάστασης θα γίνονται πλέον έχοντας δίπλα τη ρωσική εταιρεία “Power Machines”, καθώς καταλήχθηκε να τοποθετηθεί το παλαιό ρωσικό στροφείο της χαμηλής πίεσης όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη ζημία. Έχει υπογραφεί πλέον η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου 2017».
Ερωτηθείς σχετικά με το προσωπικό που θα απασχοληθεί για την αποκατάσταση της ζημίας στην εν λόγω μονάδα του σταθμού, ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς σημείωσε ότι «οι εργασίες για την επισκευή της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς θα γίνουν κατά βάση από προσωπικό της ίδιας της ΔΕΗ, με εξαίρεση κάποιο ελάχιστο προσωπικό από ιδιώτες εργολάβους».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς με σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει στη ΔΕΤΗΠ διαβεβαίωνε ρητά ότι  «η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Οκτώβριο και θα τροφοδοτήσει κανονικά την τηλεθέρμανση κατά την προσεχή θερμαντική περίοδο».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: