DEH

DEH

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Π. Σκουρλέτης: Ξεχνούν τι συμφώνησαν και τι πετύχαμε στην ενέργεια οι δανειστές

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετηΟι δανειστές θέτουν ζητήματα σε μηδενική βάση στην ενέργεια, αποδεικνύοντας ότι έχει γι΄ αυτούς πολύ μικρή σημασία το πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας και της πρώτης αξιολόγησης, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
 
«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει, σε αυτή την κρίσιμη φάση, να υπερκεράσει τα αιτήματα των δανειστών και να επανέλθει με εκείνο το παλιό πακέτο που προέβλεπε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πώληση της "μικρής ΔΕΗ", πώληση του 17% με εισαγωγή στρατηγικού επενδυτή. Ο χρόνος που το κάνει δεν είναι καθόλου ουδέτερος. Ουσιαστικά, δημιουργείται συμμαχία με τους πιο επιθετικούς κύκλους των δανειστών, είναι ολοφάνερο», εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης.
«Εκ μέρους των δανειστών, φάνηκε ότι πολύ μικρή σημασία έχει το πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας, το Καλοκαίρι του 2015», προσέθεσε, όπως «και ό,τι είχαμε συμφωνήσει κατά την πρώτη αξιολόγηση ... είχαν υπάρξει τότε γραπτές εκτιμήσεις που έλεγαν ότι έχουν γίνει βήματα στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», θυμίζοντας ότι είχαν περάσει νομοθετήματα για το target model, το νέο πλαίσιο των ΑΠΕ, την ενίσχυση του ρόλου της ρυθμιστικής Αρχής ενέργειας και «πολλοί μάλιστα έλεγαν ότι δεν είχαν γίνει ποτέ άλλοτε τόσο πολλές θεσμικές αλλαγές».
 
«Είχαν επίσης συμφωνήσει και είχε εκτιμηθεί -και επιβεβαιώθηκε από την ίδια την ζωή- το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ, μία μεγάλη πολιτική επιτυχία που καταφέραμε», υπογράμμισε ο ίδιος.
 
«Η συμφωνία που είχαμε κάνει για την ανακατανομή των μεριδίων της ΔΕΗ στην λιανική και χονδρική αγορά, προέβλεπε να δοκιμάσουμε αυτόν τον μεταβατικό μηχανισμό των δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος και να τον αξιολογούμε, χωρίς να προσδιορίζει ποιες θα ήταν οι δομικές παρεμβάσεις σε περίπτωση που δεν πετύχαινε αυτός την ανακατανομή των μεριδίων αγοράς», τόνισε ο υπουργός.
 
Σήμερα, συνέχισε ο κ.Σκουρλέτης, «όλα αυτά τα αγνοούν, λες δεν έχει υπάρξει όλος αυτός ο προηγούμενος χρόνος. Θέτουν ζητήματα σε μηδενική βάση. Θα δούμε πού θα καταλήξει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα ... έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία».
Ο κ.Σκουρλέτης εξάλλου αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και μεταξύ άλλων ανοίγει το δρόμο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και προστίμων από τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: