DEH

DEH

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Σταθάκης σε ΓΕΝΟΠ: Χωρίς πώληση μονάδων της ΔΕΗ δεν κλείνει η αξιολόγηση. Δεχόμαστε πιέσεις για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων

stathakis-se-genop-xwris-pwlisi-monadwn-tis-dei-den-kleinei-i-aksiologisiΟλοκληρώθηκε προ ολίγου η συνάντηση που είχε ο υπουργός ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την πιθανή πώληση μονάδων.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, το ΥΠΕΝ επιβεβαίωσε ότι ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς σαφείς δεσμεύσεις σε σχέση με τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.
Μια ακόμη παράμετρος που έγινε γνωστή από τις επαφές του κ. Σταθάκη με τη ΓΕΝΟΠ είναι ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έχει πέσει μόνο η πώληση παλιών μονάδων (πχ Αμύνταιο) αλλά και πιο σύγχρονων μονάδων.
Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη θέση ότι δεν πωλούνται υδροηλεκτρικές μονάδες.
Θυμίζουμε, τέλος, ότι η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί άμεσα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεχθεί πωλήσεις, τότε θα ξαναζήσουμε μέρες του 2014 όταν θυμίζουμε η απεργία είχε οδηγήσει στην επιστράτευση των εργαζομένων.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: