DEH

DEH

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μανιάτης: Παίζουν στα ζάρια τη ΔΕΗ και τη χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης πασοκ
Η εθνική οικονομία κινδυνεύει από την πιθανή χρεωκοπία της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης, της ΔΕΗ, υπογράμμισε ο τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εθνική οικονομία κινδυνεύει από την πιθανή χρεωκοπία της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης, της  ΔΕΗ -
Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την υποχρεωτική συρρίκνωση της εταιρείας στο 50% της παραγωγής και των πελατών, οδηγώντας έτσι την εταιρεία σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο. Με μηδέν (0!) ευρώ ως αντίτιμο, ξεπούλησαν τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση.
Κινδυνεύει συνολικά η ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της κυβέρνησης. Οδήγησαν την εταιρεία σε 4 συνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές, αλλά και την υπόλοιπη ενεργειακή αγορά με πάνω από 1,5 δις €, ενώ οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι ίσως δεν υπάρχει ρευστότητα ούτε για τους μισθούς τους τον Ιούνιο. Παρέλαβαν τη ΔΕΗ  με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις € και την κατάντησαν με μόλις 0,6 δις €.
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως έχουν εξαιρετική ικανότητα να προστατεύουν τα Golden boys του κόμματος σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ που χαρίζουν στον εαυτό τους 20.000€ το μήνα και 300.000€ εφάπαξ.
Πιθανή χρεωκοπία της ΔΕΗ που θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα, τους προειδοποιούμε γι’ άλλη μια φορά, ότι δεν θα έχει απλά και μόνο πολιτικές συνέπειες γι’ αυτούς που παίζουν στα ζάρια τη μοίρα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: