DEH

DEH

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Κλείδωσε στο 5,8% το επιτόκιο για το δάνειο των 200 εκατ ευρώ- Σήμερα η έγκριση των όρων από το ΔΣ της ΔΕΗ

Γιώργος Φιντικάκης

Το πράσινο φως πρόκειται να δωσει σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ στους όρους του κοινοπρακτικού δανείου υψους 200 εκατ ευρω από τις τράπεζες, το οποίο και τελικά κλέιδωσε με επιτόκιο 5,8%.
Η συναψη του δανείου είχε μπλοκάρει εδώ και καιρό σε δυο -τρεις όρους, όπως το ύψος του επιτοκίου και ο ειδικός λογαρισμός όπου θα έμπαιναν οι εισπράξεις της ΔΕΗ από τους πελάτες της, εν είδη εγγύησης προς τις τράπεζες, ωστόσο το αδιέξοδο ξεπεράστηκε.

Στο πρώτο θέμα οι τράπεζες δέχθηκαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Energypress", το επιτόκιο να διαμορφωθεί στο 5,8% αντί για 6,25% της αρχικής τους απαίτησης. Όσο για το θέμα του λογαριασμού, όπου θα μπαίνουν σαν εγγύηση προς τις τράπεζες τωρινά και μελλοντικά έσοδα από συμβάσεις προμήθειας ρεύματος μεγάλων πελατών της ΔΕΗ, συμφωνήθηκε να τον διαχειρίζεται η κρατική επιχείρηση. Αν ωστόσο για οποιοδήποτε λόγο καταγγελθεί το δάνειο, αυτόματα τα χρήματα του λογαριασμού θα δεσμεύονται από τις τραπεζες. Το ακριβές ύψος των ποσών που θα ενταχθούν στο λογαριασμό θα καθοριστεί τον Ιούνιο, εκτιμάται ωστόσο ότι θα ανέρχεται σε περίπου 250 εκατ ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: