DEH

DEH

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κανονικά θα τροφοδοτηθεί η ΔΕΤΗΠ από την «Καρδιά IV» – Διαβεβαιώνει με έγγραφό της η ΔΕΗ για τον επόμενο χειμώνα

Για τον υπόλοιπο χειμώνα η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας δεν πρόκειται να τροφοδοτηθεί με θερμική ενέργεια από την 4η μονάδα τους ΑΗΣ Καρδιάς, που ως γνωστό υπέστη σοβαρή βλάβη μέσα στη βαρυχειμωνιά και διέκοψε την παροχή. Τώρα η ΔΕΗ με επιστολή που έστειλε στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, διαβεβαιώνει ότι η μονάδα θα είναι εγκαίρως έτοιμη και θα τροφοδοτήσει κανονικά με θερμική ενέργεια στην επόμενη θερμαντική περίοδο.
Το έγγραφο που στάλθηκε στην ΔΕΤΗΠ με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2017, υπογράφεται από τον διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς, Βασίλη Τσίγκα. Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ τονίζει ρητά ότι «Η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Οκτώβριο και θα τροφοδοτήσει κανονικά την τηλεθέρμανση κατά την προσεχή θερμαντική περίοδο». Ενημερώνει την διοίκηση της ΔΕΤΗΠ ότι «Έχει αρχίσει η επιδιόρθωση της βλάβης». Επίσης λέει ότι «Κλήθηκαν 3 κατασκευάστριες εταιρείες για την αξιολόγηση και τον τρόπο αποκατάστασης, καθώς και για τα υλικά που απαιτούνται». Κατόπιν τούτων εξειδικευμένο προσωπικό έχει αρχίσει την διαδικασία επιδιόρθωσης των ζημιών και όλα θα είναι έτοιμα πριν από τον προσεχή χειμώνα.
Ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης σχολιάζοντας το ενημερωτικό έγγραφο της ΔΕΗ, θεώρησε «αυτονόητο» το γεγονός ότι η τροφοδότηση με θερμική ενέργεια τον επόμενο χειμώνα θα γίνει κανονικά, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το καταχείμωνο με τις πολικές θερμοκρασίες και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι καταναλωτές της τηλεθέρμανσης. Αυτό οφείλεται, είπε, στο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πηγή τροφοδότησης. Στο σημείο αυτό μάλιστα επέκρινε τη ΔΕΗ γιατί δεν προχώρησε το έργο της σύνδεσης της τηλεθέρμανσης με τις μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Καρδιάς. Δυστυχώς, πρόσθεσε, «Δεν εξελίσσεται θετικά η υπόθεση, καθώς ο γενικός διευθυντής Παραγωγής μας ενημέρωσε ότι το έργο σύνδεσης δεν προχώρησε γιατί δεν προέκυψε ανάδοχος, επειδή υπήρξαν ενστάσεις».
Να σημειωθεί ότι η δημοτική Αρχή είναι επιφυλακτική ως προς την απάντηση αυτή, καθώς κύκλοι της υποστηρίζουν ότι «οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς είναι σύνηθες φαινόμενο. Τις ενστάσεις τις εξετάζεις, τις απορρίπτεις ή τις αποδέχεσαι και προχωράς». «Δεν μπορεί ένα έργο να μένει στάσιμο επειδή υπήρξαν ενστάσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να μην υπάρχει η πολιτική βούληση της ΔΕΗ για σύνδεση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας από τις μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Καρδιάς. Αυτή η σύνδεση κρίνεται καθοριστική για τον δήμο και την ΔΕΤΗΠ όχι μόνο για να υπάρχει εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας, ώστε να μην ξανασυμβούν τα σοβαρά φετινά προβλήματα, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Δεδομένου ότι ο ΑΗΣ Καρδιάς έχει ημερομηνία λήξης, η διάθεση των 2 μονάδων σημαίνει επιπρόσθετα άλλες 35.000 (ίσως και περισσότερες) ώρες λειτουργίας και διασφάλισης της τηλεθέρμανσης. Μέχρι τότε αν όλα πάνε καλά θα έχει ολοκληρωθεί η «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5», η οποία θα τροφοδοτήσει την τηλεθέρμανση της πόλης.

https://e-ptolemeos.gr/kanonika-tha-trofodotithi-detip-apo-tin-kardia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: