DEH

DEH

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εργαζόμενοι ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Όχι στην βάναυση αντεργατική «σκέψη»

Μετά από αίτημα της ΤΔΕ ΕΤΕ ΛΚΜ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη ΓΔ.ΟΡ. μεταξύ της Ένωσής μας και της Γενικής Διευθύντριας Ορυχείων κας Όλγας Κουρίδου. Στη συνάντηση αυτή, επίσης μετείχαν επιτελικά στελέχη της ΓΔ.ΟΡ., καθώς και η ιεραρχία του ΛΚΜ.
Στη σύσκεψη αυτή η ΤΔΕ ΕΤΕ ΛΚΜ έθεσε τα μεγάλα θέματα του ορυχείου που συζητούνται επί σειρά ετών και δεν έχουν
λυθεί ακόμη. Τα μεγάλα προβλήματα που είναι υπαρκτά, και επιζητούν άμεση λύση και αναλύθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση είναι ο σχεδιασμός λειτουργίας-παραγωγής του ορυχείου για τα επόμενα έτη, η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του οικισμού Τριποτάμου, η έγκριση της αναθεωρημένης ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την εκτροπή του ποταμού Αλφειού, η έλλειψη βοηθητικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών, καθώς και στοχευμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού.
Στα παραπάνω εύλογα ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις και αναμένουμε σύντομα λύσεις γιατί τότε και μόνο τότε θα υπάρχει συνέχεια για το ΛΚΜ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οποιαδήποτε ολιγωρία, όπως σαφέστατα τονίσαμε θα θέσει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΛΚΜ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μετά την ανάλυση όλων των παραπάνω θεμάτων η ΓΔ.ΟΡ. κα Όλγα Κουρίδου μας ανέφερε ότι υπάρχει «σκέψη» και όχι πρόταση ή απόφαση για αλλαγή προγράμματος εργασίας για τις βάρδιες του ΛΚΜ. Τόνισε ότι με βάση μελέτες που αφορούν στην υγεία των εργαζομένων θα ήταν καλό να αλλάξει το υπάρχον πρόγραμμα, και να προχωρήσουμε σε νέο πρόγραμμα που ακολουθούν και τα υπόλοιπα ορυχεία (σπαστές βάρδιες σε 2ήμερα και 3ήμερα).
Απορίας άξιο είναι, αγαπητοί συνάδελφοι, το πώς διάφοροι κύκλοι, το προηγούμενο 3ήμερο πριν τη συνάντησή μας γνώριζαν τη «σκέψη» της ΓΔ.ΟΡ.
Απερίφραστα δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να κατηγορούμαστε από ανθρώπους που υποκρίνονται ότι ασχολούνται με τα προβλήματα του χώρου μας, όπου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αποποιηθούν των τραγικών ευθυνών τους.
Η ΤΔΕ ΕΤΕ ΛΚΜ δε θα νομιμοποιήσει καμία «σκέψη» και καμία συμφωνία (εάν υπάρχει και υπάρξει) για αλλαγή προγράμματος.
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ή ΑΞΙΩΣΕΙΣ της ΓΔ.ΟΡ.
   Η φωνή του συνδικάτου που έχει μάθει να αγωνίζεται χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς υποκριτικές κορώνες δεν πρόκειται να σιωπήσει όσο και αν το επιθυμούν ορισμένοι…
Η ΤΔΕ ΕΤΕ ΛΚΜ θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενεργώντας προς την κατεύθυνση αποτροπής της βάναυσης αντεργατικής «σκέψης» που οραματίζεται η ΓΔ.ΟΡ.
ΟΧΙ
Μια και μοναδική, αδιαπραγμάτευτη η θέση της ΤΔΕ, στην απαράδεκτη προκλητική «σκέψη» της ΓΔ.ΟΡ.
ΥΓ: Είμαστε μαζί και στηρίζουμε τη ΓΔ.ΟΡ. σε ενέργειες που αφορούν στην ανάπτυξη του ορυχείου.
 
                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
             Ο                                               Ο
        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ       ΖΕΡΒΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: