DEH

DEH

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Επενδύσεις 444 εκατ. ευρώ σε 18 ενεργειακά έργα από την Κομισιόν στην Ελλάδα

Το ποσό των 444 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 18 έργα ενεργειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων και ελληνικών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση των κρατών - μελών. 
 Τα επίμαχα έργα, τα οποία έχουν επιλεγεί στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και των έξυπνων δικτύων, θα συμβάλλουν στη διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων, την αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε ολόκληρη την Ε.Ε. 
 Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς, χαιρέτισε τη σημερινή σημασία και έκανε λόγο για «σημαντικά έργα με έντονο διασυνοριακό αντίκτυπο», τα οποία αποτελούν «απτό δείγμα του τι σημαίνει η Ενεργειακή Ένωση για την Ευρώπη και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε τις χώρες μας συνεργαζόμενοι στενά όλοι μαζί.». 
 Από την πλευρά του, ο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, Επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, τόνισε πως «η σημερινή συμφωνία αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στη δημιουργία μιας καθαρότερης και ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας». «Η κατάλληλη ενεργειακή υποδομή για τον σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει είναι ζωτικής σημασίας για την άνθιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» έσπευσε να προσθέσει. 
 Σημειώνεται ότι τα χρήματα για τα επιλεγμένα έργα προέρχονται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», το πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ε.Ε για υποδομές. 
   naftemporiki.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: