DEH

DEH

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Αντιδρούν κάποιες βιομηχανίες στην εκχώρηση των συμβάσεών με τη ΔΕΗ.

 
Ένας νέος πονοκέφαλος φαίνεται να προκύπτει για τη ΔΕΗ, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τον ΑΔΜΗΕ και τη συμφωνία με τις τράπεζες για την απόσχιση αλλά και το νέο δάνειο των 200 εκατ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, οι τράπεζες εμφανίζονται έτοιμες να εγκρίνουν τη χορήγηση νέου βραχυπρόθεσμου δανείου, που θεωρείται κρίσιμο για τη ρευστότητα της ΔΕΗ, υπό τον όρο ότι θα εκχωρηθούν ισόποσες απαιτήσεις από πελάτες της εταιρείας.
Ωστόσο από την πλευρά τους, κάποιες ενεργοβόρες βιομηχανίες της Μέσης Τάσης εμφανίζονται εξαιρετικά διστακτικές να συναινέσουν στην εκχώρηση των συμβάσεών τους. Μάλιστα το θέμα δεν είναι καινούριο αλλά έχει προκύψει στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων συμβάσεων.
Συγκεκριμένα στις νέες αυτές συμβάσεις με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της Μέσης Τάσης, περιλαμβάνεται ρήτρα που επιτρέπει στη ΔΕΗ να μεταφέρει τη συμβατική τους σχέση σε άλλο φορέα χωρίς τη συναίνεση του πελάτη.
Πρόκειται δηλαδή για ένα θέμα που δεν προέκυψε τώρα, μετά τη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την υπογραφή των νέων συμβάσεων των ενεργοβόρων βιομηχανιών της ΜΤ.
Μάλιστα η εντύπωση που δημιούργησε η προσθήκη του συγκεκριμένου όρου είναι  ότι η ΔΕΗ προφανώς θέλει να έχει τη δυνατότητα να εντάξει όποιους πελάτες  θέλει στο πακέτο των πελατών που θα ενταχθούν στην προς πώληση Θυγατρική Εταιρεία προμήθειας.
Πάντως στις συζητήσεις αυτές , υπήρξε αντίδραση από κάποιους πελάτες που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν. Από τη στιγμή που τίθεται τώρα θέμα εκχώρησης της σύμβασης, οι αντιδράσεις έχουν ενισχυθεί, καθώς, όπως υποστηρίζουν ο αντισυμβαλλόμενός τους θα είναι η Τράπεζα με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση καθυστέρησης κάποιου λογαριασμού ή δόσης κ.λπ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απροθυμία των μεγάλων καταναλωτών της Μέσης Τάσης απειλεί να «μπλοκάρει» την υπογραφή συμβάσεων με τη ΔΕΗ, η οποία είχε δρομολογηθεί και βρισκόταν σε καλό δρόμο το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: