DEH

DEH

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται οι Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί

Έρχονται ενεργειακοί συνεταιρισμοί

της Μαρίας Νταλιάνη 
 
Την θεσμοθέτηση "ενεργειακών συνεταιρισμών" προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλονιος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας Περιβάλλοντος παρουσία του Επιτρόπο της Ε.Ε., αρμόδιου για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, κ.  Miguel Arias Cañete.
Όπως είπε ο υπουργός η κυβέρνηση θα φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα ώστε να δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί, είτε από τοπικές ομάδες, είτε με Δήμους ή άλλες μορφές συμπράξεων, και να παράγουν ενέργεια,
Ο ίδιος μιλώντας για τους ενεργειακούς στόχους της κυβέρνησης ανέφερε την μείωση της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή την πρόσβαση όλων σε φθηνή ενέργεια, αλλά και την σταδιακή αντικατάσταση των ρυπογόνων μορφών ενέργειας με καθαρές. Ωστόσο είπε ότι θα παραμείνει το 30% παραγωγής από λιγνίτη μόνο που θα γίνει με νέες τεχνολογίες ώστε να εναρμονιστεί με τα απαιτητικά όρια της ΕΕ. 
Ο Επίτροπος από την πλευρά του εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας σχετικά με την ενέργεια η οποία όπως είπε έχει πιάσει τους στόχους για το 2020, ενώ υπογράμμισε τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται για την χώρα στο πεδίο της Ενέργειας το οποίο μπορεί να δώσει 900.000 θέσει εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: