DEH

DEH

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αύριο η ΓΣ της ΔΕΗ για διαχωρισμό με ΑΔΜΗΕ και σύμβαση με ΛΑΡΚΟ

Την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να αποφασίσει αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, στο «φάκελο» της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται και η αποτίμηση της αξίας του Διαχειριστή, η οποία ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, κυμαίνεται από 891 εκατ. ευρώ έως 1,03 δις. ή, κατά μέσο όρο, 964,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η προηγήθηκε η πώληση του 24 % των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid έναντι 320 εκατ. ευρώ, τίμημα που αντιστοιχεί σε αποτίμηση ύψους 1,33 δις.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί και εφαρμόζεται, η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε Εταιρία Συμμετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας διαμορφώνεται συνεπώς (με βάση την αποτίμηση της εταιρίας) σε 491,8 εκατ. ευρώ. Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ πρόκειται να αποφασίσει την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και με διανομή στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ των μετοχών της εταιρίας συμμετοχών. Δεδομένου ότι το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχουν συνολικά το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, αντίστοιχο είναι το ποσοστό που θα ελέγχουν και στον ΑΔΜΗΕ μέσω της εταιρίας συμμετοχών.
Η σύσταση της εταιρίας συμμετοχών με το διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Συμμετοχών» όπως και η έγκριση του καταστατικού της αναμένεται να ολοκληρωθούν επίσης αύριο στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.
Εκτός απροόπτου αύριο αναμένονται ανακοινώσεις και για κλείσιμο συμφωνίας της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ αναφορικά με το τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: