DEH

DEH

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ για μεγάλες εκπτώσεις στο τιμολόγιο ρεύματος της βιομηχανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για larko

Σε συμφωνία για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος της βιομηχανίας καταλήγουν ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, με τη σχετική σύμβαση να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπτώσεις έως 27% επί του βιομηχανικού τιμολογίου υψηλής τάσης.
Η συμφωνία της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ για την τιμολόγηση της ενέργειας που καταναλώνει η βιομηχανία περιλαμβάνει έκπτωση 27% επί του βιομηχανικού τιμολογίου υψηλής τάσης, πρόσθετη έκπτωση 11% για εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών και πληρωμή του ρεύματος με εκχώρηση απαιτήσεων μεγάλων πελατών, προβλέπει .
Η συμφωνία εισάγεται προς έγκριση στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και καλύπτει το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως και το τέλος του 2020. Οι οφειλές της περιόδου 2010 – 2015, για τις οποίες εκκρεμεί και απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου θα ρυθμιστούν συνολικά εντός του έτους.
Οι εκπτώσεις που προβλέπει η συμφωνία εφαρμόζονται επί του βιομηχανικού τιμολογίου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που αφορά τους μεγάλους καταναλωτές ρεύματος. Η ΛΑΡΚΟ θα θεωρείται ότι είναι συνεπής προς τις πληρωμές της (και κατ’ επέκταση θα μπορεί να απολαμβάνει την πρόσθετη έκπτωση του 11%) αν καταβάλει στη ΔΕΗ κάθε μήνα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017.Το επιπλέον ποσό θα ρυθμιστεί σε 16 δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017. Από τον ίδιο μήνα (Σεπτέμβριο 2017) ποσό τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ κάθε μηνιαίου λογαριασμού θα εξοφλείται με εκχώρηση απαιτήσεων πελατών. Οι οφειλές για καταναλώσεις του 2016 θα εξοφληθούν σε 48 δόσεις αρχής γενομένης από το 2019. Η συμφωνία προβλέπει τέλος
Μάλιστα, προβλέπεται επιπλέον έκπτωση της τάξης του 11%, σε περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης των οφειλόμενων. Παράλληλα η συμφωνία, που καλύπτει το διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2020, προβλέπει ότι η Λάρκο θα πληρώσει προσαύξηση στα τιμολόγια σε περίπτωση που η τιμή του νικελίου φτάσει σε συγκεκριμένα επίπεδα, ενώ η τιμή του μετάλλου θα παίξει ρόλο και στον αριθμό των δόσεων με τις οποίες θα εξοφληθούν οφειλές του 2016.
Η σύμβαση θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: