DEH

DEH

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ερευνα αγοράς για το πιο φθηνό τιμολόγιο

Δυναμώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τους ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος να διαθέτουν φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ τιμολόγια για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Από τον Οκτώβριο 14.000 καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας, λέει ο πρόεδρος της «Clarus», Αθανάσιος Γκίκας.
Από τον Οκτώβριο 14.000 καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας, λέει ο πρόεδρος της «Clarus», Αθανάσιος Γκίκας.
Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών

«Μπόνους» ή εμπαιγμός από τη ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες της;


* Του Απόστολου Παπαπαρίση

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Αλβέρτος Αϊνστάιν (1879 – 1955) Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα επιβραβεύσει τους καλοπληρωτές οικιακούς πελάτες της με σκοπό να δελεάσει και άλλους να γίνουν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Με ποιο τρόπο; Θα επιστρέψει στους καταναλωτές που εξόφλησαν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς το έτος 2015, αναφέρει, το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ληξιπρόθεσμα 2 δισ. ευρώ τινάζουν στον αέρα το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Ληξιπρόθεσμα 2 δισ. ευρώ τινάζουν στον αέρα το επενδυτικό πρόγραμμα
Αρχίζουν να εξαντλούνται οι αντοχές της ΔΕΗ, από την πίεση του βάρους των ανεξόφλητων οφειλών που παραμένουν σταθερά πάνω από τα 2 δις ευρώ. Πάρα το κυνήγι σε βάρος των κακοπληρωτών που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και τις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έγιναν πράξη, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ανεξόφλητες οφειλές ύψους 2,2 - 2,3 δις ευρώ. Η εικόνα αυτή

ΔΕΗ: Δεν τίθεται θέμα ληξιπρόθεσμης οφειλής προς ΔΕΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
ΔΕΗ εξοφλεί ανελλιπώς τα τιμολόγια προμήθειας φυσικού αερίου που εκδίδονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης μακροχρόνιας σύμβασής της με τη ΔΕΠΑ", αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με δήθεν οφειλή της προς τη ΔΕΠΑ που συνδέεται με "πρόβλημα ρευστότητας".
"Άλλωστε, η πρόσφατη εξόφληση από τη ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, στις 22.1.2016, ημερομηνία συμβατικής πληρωμής των

ΕΤΕ ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΤΕΔΕΗΗ Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να εφαρμόσει τον κανονισμό μεταθετότητας προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε., υλοποιώντας την απόφαση Δ/τα Συμβ. 93/2013, δίχως να καλέσει τα σωματεία σε ουσιαστικό διάλογο, έτσι ώστε να επισημανθούν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού.
Έχοντας ως μόνο κριτήριο οικονομοτεχνικές μελέτες
αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, κόβοντας και ράβοντας

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, για την καθυστέρηση πληρωμών εργολάβων από την επιχείρηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή μας  γιατί τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε σαν Εργατικό Κέντρο πλήθος διαμαρτυριών.
Καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στις εταιρίες που έχουν αναλάβει εργολαβίες στην επιχείρηση, δημιουργείται ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων που έχει άμεσο αντίκτυπο στους

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Tρία σενάρια για τη ΔΕΗ

Tρία σενάρια για τη ΔΕΗ - Media

Για γερά νεύρα είναι οι κινήσεις που γίνονται στη σκακιέρα της ενέργειας και με δεδομένη τη μνημονιακή υποχρέωση για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% στη λιανική και χονδρική αγορά το 2020.
 
Αν και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σενάρια για «μικρή ΔΕΗ» και πώληση παραγωγικών μονάδων και αν και το θέμα του ΑΔΜΗΕ

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ενημέρωση συναδέλφων – Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ θα παρευρεθεί στους παρακάτω χώρους για ενημέρωση .
Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΤΟΠΟΣΩΡΑ
29/1/2016ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ14:30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ – ΚΗΕ
Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΜ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο Μίμης Δημητριάδης για τη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τα προεδρεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

dimitriadis
Σήμερα στην Αθήνα, στις 27-01-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τα προεδρεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
Συμμετείχα στην συνάντηση μαζί τους κ.κ. Γ. Αδαμίδη , Αν. Καρρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , τους κ.κ. Μ. Μόσχο, Αθ. Μάστορα, Φ. Καραμπίκα του  «Σπάρτακου» και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Παπασταμόπουλου.  Η συνάντηση έγινε σε κλίμα κατανόησης και θετικής διάθεσης.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων  έθεσαν

Συνάντηση Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη ΔΕΗ για θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των διοικήσεων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρουσία του βουλευτή νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έθεσαν στον υπουργό μια σειρά από θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους. Αναφέρθηκαν εκτενώς στις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Καραλευθέρης Παντελής ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19.01.2016‏

Αποτέλεσμα εικόνας για καραλευθερης
Προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 19.01.2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Σύμβαση για την προμήθεια χυτών προϊόντων Ορυχείων.
Επαύξηση του αντικειμένου της πιο πάνω σύμβασης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έγκριση της επαύξησης των ποσοτήτων μέρους των

Kοπή πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

SOMATEIO_SINTAKSIOUXONΣυνάδελφοι, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας στην ταβέρνα «Πλάτανος» στην Κοζάνη. Θα ακολουθήσει για όσους επιθυμούν ρεμπέτικη βραδιά. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση. 

                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ  

 Σημ. : Με την ευκαιρία θα γίνει και μια σύντομη ενημέρωση

Mάστορας Αθ. μετά την συνάντηση με Σκουρλέτη

Θετικά αντιμετωπίστηκαν τα επιχειρήματα του συνδικάτου

Ανάπτυξη μέσω συνεργασιών για τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Nέες ευκαιρίες ανάπτυξης στο πεδίο των δραστηριοτήτων της αλλά και πέραν αυτού αναζητάει η ΔΕΗ προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από παραδοσιακές δραστηριότητες που θα επέλθουν σε εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Η νέα διοίκηση του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη δείχνει να έχει αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονούν για την επιχείρηση οι μάχες οπισθοφυλακών αλλά και οι επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί, και κινείται παραλλήλως σε δύο στρατηγικές. Από τη μια

Μικρή αύξηση ζήτησης το 2015 – Πρόβλημα η μείωση της παραγωγής από λιγνίτες

Αποτέλεσμα εικόνας για ορυχεια λιγνιτη
Αυξημένη κατά 2,2% ήταν το 2015 έναντι του 2014 η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεμένο σύστημα της χώρας. Ωστόσο η περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις, που σε μεγάλο βαθμό ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής συγκυρίας και των επιπτώσεων που είχε αυτή στην οικονομία.
Τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου η αύξηση της ζήτησης ήταν 7%, 8% και 11%, τον Απρίλιο και Μάιο ήταν 1,3% και 1,9%, τον Ιούνιο υπήρξε μείωση,μικρή αύξηση τον Ιούλιο,

Μειωμένος ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ λόγω ΤΑΠ

Στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ θα δουν πιθανότατα οι ιδιοκτήτες ακινήτων την μείωση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που έφεραν οι χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές. Μειώνεται επίσης το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μειώνεται ο ΤΑΠ που

Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στη ΔΕΗ; Η οφειλή στη ΔΕΠΑ και το γενικό «κράτει»


Όλο και πιο έντονες γίνονται εκ νέου οι αναφορές της διοίκησης της ΔΕΗ στο μείζον θέμα των ανεξόφλητων οφειλών, με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες νέο σαφάρι κυρίως μεγαλοοφειλετών αλλά και καινούριο γύρο αποκοπών μετρητών. Η νέα κινητοποίηση της εταιρείας αλλά και οι σχετικές ανακοινώσεις και αναφορές του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου Μανόλη Παναγιωτάκη μόνο τυχαίες δεν είναι.
Προ ημερών έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ περιλαμβάνεται μεταξύ

Σε διαδικασία … «λουκέτου» τα πρακτορεία της ΔΕΗ. SOS ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Σε διαδικασία … «λουκέτου» τα πρακτορεία της ΔΕΗ

* Η ΕΤΕ ΔΕΗ καταγγέλλει την απαξίωση της επιχείρησης

Του Δημήτρη Βάλλα

Το γεγονός ότι το κλείσιμο του υποπρακτορείου της ΔΕΗ του Τυρνάβου σηματοδοτεί, ανάβοντας το πράσινο φως, και το κλείσιμο και των υπολοίπων στον νομό που βρίσκονται σε Αγιά, Ελασσόνα και Φάρσαλα τονίζει μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΤΕ –ΔΕΗ νομού Λάρισας κ. Γιώργος Φώλιας υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των ορεινών χωριών που έχουν να αντιμετωπίσουν βλάβες και ζημιές στο δίκτυο. Τα υποπρακτορεία και πρακτορεία μας, τονίζει ο κ. Φώλιας, δεν είναι για να

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικη συνεργασια δεη
Συνάδελφοι-ες
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει
αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα.Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα

Βραδυφλεγής «βόμβα» για τη ΔΕΗ ρευματοκλοπές και κακοπληρωτές

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στη χθεσινή εκδήλωση της εταιρείας για την κοπή της πίτας
Της Μανταλένα Πίου

Την οξεία κρίση ρευστότητας σε μία χρονιά που η ΔΕΗ πρέπει να αποπληρώσει χρεολύσια 620 εκατ. ευρώ και να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 980 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα χάνει σημαντικό μερίδιο των «καλών» πελατών της -ήδη έχει απολέσει περίπου μερίδιο 20% στην εμπορική και βιομηχανική χρήση στη Μέση και τη Χαμηλή Τάση, επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στην ομιλία του χθες, σε εκδήλωση στην εταιρεία για την κοπή

Eυχές για καλή χρονιά, με μηδενικά ατυχήματα κι αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στην κοπή πίτας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο ασφαλιστικό

DSC00046 - Αντίγραφο
Την απόλυτη αντίθεσή τους στις δυσμενείς ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό ,που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η αντίδραση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ θα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη πτώση της τιμής των δικαιωμάτων ρύπων – Σοβαρό πρόβλημα για τα έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ



Τη στιγμή που έχουν αρχίσει διαγκωνισμοί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (με διαφορετικά συμφέροντα βεβαίως ο καθένας) για το που θα κατευθυνθούν τα έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων που εκπλειστηριάζει ο ΛΑΓΗΕ, φαίνεται ότι το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στο βαθμό που οι τιμές των δικαιωμάτων έχουν πάρει την κατιούσα από την αρχή του χρόνου, με αποτέλεσμα να

Σοβαρά εμπόδια στη λύση Σκουρλέτη για ΑΔΜΗΕ

Σοβαρά εμπόδια στη λύση Σκουρλέτη για ΑΔΜΗΕ 
(του Χάρη Φλουδόπουλου)
www.capital.gr

Μετά από μια μάλλον δύσκολη και γεμάτη απρόοπτα διαδικασία, η επιλογή των συμβούλων για τον ΑΔΜΗΕ σηματοδοτεί την έναρξη του πρώτου σταδίου της "κρατικοποίησης" της θυγατρικής της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, αναμένεται να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου, με στόχο να πουληθεί στη συνέχεια το 49% σε ιδιώτη επενδυτή και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. 
Τελικά οι εταιρείες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο μάλλον παρακινδυνευμένο εγχείρημα είναι η Lazard και ο

Επιστολή του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. ΔΕΗ προς της ΔΕΗ Α.Ε. Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων


perifereiako 
Με την υπ’ αριθμ. 30/10/2015 Εξώδικη πρόσκληση απευθυνθήκαμε προς εσάς με θέμα: «Αποζημίωση τροφείου και η άρνηση της ΔΕΗ Α.Ε.» να εφαρμόσει την ΕΣΣΕ του 2015 όπου καθαρά αναφέρεται από τα δύο συμβεβλημένα μέλη πότε αρχίζει η καταβολή του τροφείου.
Επειδή μέχρι και αυτήν την στιγμή ούτε η οικονομική

Ερώτηση για το κλειστό Ορυχείο της Αχλάδας και τα προβλήματα των εργαζομένων


Αποτέλεσμα εικόνας για κκε 
Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για το κλειστό ορυχείο της Αχλάδας στη Φλώρινα και τα προβλήματα των εργαζομένων. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Κλειστό το Ορυχείο Αχλάδας στην ΠΕ Φλώρινας και προβλήματα των εργαζομένων του.
Συνεχίζεται αμείωτη η εκμετάλλευση των πρώην εργαζομένων στο Ορυχείο Αχλάδας της ΠΕ Φλώρινας από

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης (Ι. ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ*, Δ. ΚΡΟΜΠΑ** * Ο κ. Ι. Κοπανάκης είναι γενικός διευθυντής Παραγωγής – ΔΕΗ Α.Ε. ** Η κ. Δ. Κρομπά είναι διευθύντρια Κλάδου Στρατηγικού Σχεδιασμού Διεύθυνσης Στρατηγικής – ΔΕΗ Α.Ε)


Αποτέλεσμα εικόνας για κοπανακης ιωαννης 
Μ​​έσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ΔΕΗ ολοκληρώνει την πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού του δυναμικού ηλεκτροπαραγωγής της στο διασυνδεδεμένο σύστημα (ηπειρωτική χώρα και συνδεδεμένα νησιά), με την ολοκλήρωση της κατασκευής νέων, σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κυρίως φυσικού αερίου, σε αντικατάσταση παλαιών μονάδων οι οποίες έχουν ήδη