DEH

DEH

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΔΔΗΕ Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ρευματοκλοπών


του Χρήστου Κολώνα

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των ρευματοκλοπών και τα στοιχεία των σαρωτικών ελέγχων του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι άκρως αποκαλυπτικά.
Όπως αποκαλύπτει το "Business Energy", μόνο το εννιάμηνο του Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί 8.660 ρευματοκλοπές. Το μέγεθος της παραβατικότητας είναι συγκλονιστικό αν αναλογιστεί κανείς ότι όλο το 2015 είχαν συλληφθεί 8.409 περιπτώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών που με διάφορες μεθόδους παρενέβησαν στους μετρητές  ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να εμφανίζουν χαμηλότερες καταναλώσεις και να πληρώνουν λιγότερα στη ΔΕΗ.
Κάθε μήνα, λοιπόν, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, εντόπιζαν στο εννιάμηνο του έτους  κοντά στις 1.000 περιπτώσεις ρευματοκλοπών χάρη στην εντατικοποίηση των ελέγχων που κάνουν τα συνεργεία των τεχνικών του Διαχειριστή.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δείχνουν και την έκρηξη των ρευματοκλοπών που αποδίδεται στην οικονομική κρίση και την αδυναμία χιλιάδων καταναλωτών να ανταποκριθούν στις τιμές προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος. Παραβάσεις, οι οποίες, φυσικά δεν δικαιολογούνται παρά τιες δυσκολίες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: