DEH

DEH

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ανήμερα Χριστούγεννα βρέθηκε νεκρός 45χρονος στα ορυχεία της ΔΕΗ – Είχε πεθάνει δυο ημέρες νωρίτερα

dei_-oryxeia-620x330

Τριάντα έξι ώρες ήταν ήδη πεθαμένος ο 45χρονος Γ.Π. του Ν., όταν βρέθηκε νεκρός από τον ίδιο τον πατέρα του και υπαλλήλους της φύλαξης της ΔΕΗ, στα «Σκληρά» του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, ανήμερα Χριστούγεννα στις 10.30 το πρωί.
Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η οποία διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή την Δευτέρα των Χριστουγέννων, ο θάνατος του άτυχου άνδρα προσδιορίζεται στις 11 το βράδυ της Παρασκευής. Η αιτία θανάτου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα και σε οξύ εγκεφαλικό οίδημα, ενώ αναμένονται και τοξικολογικές εξετάσεις, σε περίπου ένα δίμηνο.
Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν σε γνωστή τεχνική εταιρία, ως φύλακας του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, ο οποίος βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο στα «Σκληρά» του Νοτίου Πεδίου. Είχε πάει στη δουλειά την Παρασκευή, αλλά δεν επέστρεψε σπίτι του, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν οι γονείς του, καθώς κι’ άλλες φορές έκανε συνεχόμενες βάρδιες. Επίσης, σκέφτηκαν ότι μετά τη δουλειά μπορεί να βγήκε κατ’ ευθείαν έξω, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ανύπανδρος. Όμως, όταν δεν έδωσε σημεία ζωής ούτε το Σάββατο το βράδυ, τότε άρχισαν να ανησυχούν. Το πρωί της Κυριακής, ο πατέρας του 45χρονου ζήτησε τη βοήθεια της Υπηρεσίας Φύλαξης της ΔΕΗ. Μαζί με φύλακες της ΔΕΗ έψαξαν στο εργοτάξιο και τον βρήκαν νεκρό, γύρω στις 10.30 π.μ. πεσμένο κάτω, μέσα στο καμαρίνι, όπου είχε καταφύγει για να προφυλαχτεί από το κρύο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και η αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και από εκεί την επόμενη ημέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο άτυχος 45χρονος θα μπορούσε ίσως να είχε εντοπιστεί νωρίτερα, αλλά τα ορυχεία και το προσωπικό του εργολάβου είχαν αργία λόγω Χριστουγέννων, οπότε οι εργαζόμενοι στο χώρο ήταν ελάχιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: