DEH

DEH

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Με μειωμένο τίμημα στο Δημόσιο το 25% του ΑΔΜΗΕ, βάσει τροπολογίας Σταθάκη

Τροπολογία που επί της ουσίας οδηγεί στη μείωση του ποσού με το οποίο το Δημόσιο, μέσω της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, θα αποκτήσει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΝ κ. Σταθάκης.
Βάσει των προβλεπομένων, το τίμημα θα προσδιοριστεί από
ανεξάρτητο εκτιμητή.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης στο νομοσχέδιο για το χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρει:
«Το τίμημα απόκτησης ανά μετοχή θα προσδιοριστεί κατόπιν διενέργειας αποτίμησης του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ ως αυτοτελούς συνόλου, που θα διενεργηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή, ο οποίος θα επιλεγεί από κοινού από τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ ΑΕ και τη ΔΕΗ ΑΕ».
Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύσσεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, το τελικό κείμενο της σύμβασης μετόχων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ επιφυλάσσει διαφορετικά δικαιώματα σε σύνολα μετοχών, με αποτέλεσμα η αποτίμηση του 25% να μην μπορεί να εξαρτάται από την αξία του 24%, αφού αυτό ενσωματώνει υπεραξίες που δεν εμπεριέχονται στο 25%.
Θυμίζουμε ότι η τροποποιούμενη διάταξη  του νόμου 4389/2016 προέβλεπε ότι «το τίμημα απόκτησης ανά μετοχή ισούται με το τίμημα ανά μετοχή που καταβάλλει ο επενδυτής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι η ΔΕΗ θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις σχετικά με την τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ και τη σύσταση της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου.
Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: