DEH

DEH

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν ξέρουμε αν βγαίνει το πρόγραμμα – Είναι ξένο στον ΣΥΡΙΖΑ «Η κυβέρνηση πρέπει να υπενθυμίζει ότι δεν υιοθετεί το πρόγραμμα γιατί είναι ξένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραία νεοφιλελεύθερο»

Αποτέλεσμα εικόνας για skoyrleth
«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει... Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία και την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με μας» δήλωσε την Παρασκευή με εξομολογητική διάθεση στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης. 
«Η κυβέρνηση πρέπει να υπενθυμίζει ότι δεν υιοθετεί το
πρόγραμμα, γιατί είναι ξένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραία νεοφιλελεύθερο» επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. «Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί» ανέφερε δε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι ο ίδιος κράτησε σκληρή γραμμή, αλλά παραδέχθηκε πως «αυτό που μας δεσμεύει είναι τα όσα είπαμε στον λαό τον Σεπτέμβρη». «Δεν ήταν η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε πάντως . «Αν δεν είχε το δημόσιο το 17% και το μάνατζμεντ θα μπορούσε να ασκήσει την πολιτική των ρυθμίσεων που έχουν κοινωνικό πρόσημο; Όχι. Χρειαζόμαστε εργαλεία. Αυτές δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών, είναι μάχες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 
Ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές και για την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «πολλές μάχες που έγιναν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ώς σήμερα, τις έδωσε ο καθένας μόνος του...» Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, χρειάζεται ένα πολιτικό κέντρο και αυτό το κέντρο είναι το κόμμα. Τόνισε πάντως ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση κέρδισε πολλά πράγματα , και η εκάστοτε αντιπαράθεση με τους θεσμούς εξαρτάται και από τους εκάστοτε συσχετισμούς. 
Σημειώνεται ότι οι θεσμοί θέτουν μετ’ επιτάσεως ζήτημα κυριότητας του προγράμματος βοήθειας, θεωρώντας ότι πολλοί υπουργοί πουη το έχουν υπογράψει το υπονομεύουν, με αποτέλεσμα να συντηρείται κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα σε πολιτικά κέντρα στο εξωτερικό αλλά και τους επενδυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: