DEH

DEH

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdSAKmOBEhL0hX2wLp8b1VmVVptggOsausOybwvhlXsbje2EhPFHN64oKVtC7fSDM_TSxpMfFGzm85HDKr0YFORB4UYK1C2hyK2_AkRlrods-iEn_AdL-XxDgFdhwcCzisTvmDZxv73yY/s640/dake_ete_dei_.jpgΣυναδέλφισσες – φοι,
Τα προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ έχουν φτάσει στο απροχώρητο και η μόνη ελπίδα τους είναι η συστράτευσή με τα σωματεία τους.
Δυστυχώς όμως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους μας, κάποιοι από το μεγαλύτερο σωματείο της Επιχείρησης
(ΕΤΕ/ΔΕΗ) έχοντας άλλα ενδιαφέροντα, τα εκδήλωσαν στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπως  είναι:
Η  συμμετοχή του σωματείου σε προγράμματα ΕΣΠΑ , για την επιμόρφωση, των μελλών του, με τη βοήθεια εταιρείας και διαφόρων χορηγών.
Οι έχοντες εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, γνωρίζουν από χορηγίες και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.
Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να το κάνει η Επιχείρηση και το σωματείο να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποσό ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.
Σκοπός όπως μας ενημέρωσε ο αλαζόνας Πρόεδρος, είναι ότι το σωματείο πρέπει να έχει οικονομική βοήθεια. Συνάδελφοι, είναι νωπές οι μνήμες από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!!!.
Έτσι ονειρεύονται το σωματείο και για αυτό πρέπει να αγωνίζονται, κατά τη γνώμη τους; Την ίδια στιγμή  κωφεύουν στα τεράστια προβλήματα των συναδέλφων και τις επικείμενες μειώσεις που θέλει να επιβάλει η Διοίκηση, κάνοντας τους μάλιστα «πλάτη».
Το ΕΑΜΕ και τα εξαρτημένα τσιράκια του, από το Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο (Μεγαλόπολη) και ενός της Αγωνιστικής Ενότητας (Βρέντζος), θέλουν και αγωνίζονται να κάνουν την ΕΤΕ/ΔΕΗ κερδοσκοπικό σωματείο, γιατί άραγε;
Ενώ ο κόσμος πεινάει και μεγάλες μειώσεις μισθών σχεδιάζονται, όπως: κατάργηση τροφείου στο ΔΕΔΔΗΕ, αναδρομικά στα ΥΒΑΕ, κόψιμο κλιμακίων και στο βάθος απολύσεις, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά πως θα διαχειριστούν το ΕΣΠΑ και θα ικανοποιήσουν τα ατομικά τους και συνδικαλιστικά τους συμφέροντα.
Έτσι έμαθαν, έτσι πράττουν, δεν τους δίδαξε τίποτε το παρελθόν, όπως οι πολλές δικαστικές εκκρεμότητες που ταλανίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε, η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και η Αγωνιστική Συνεργασία,  θέσαμε το ζήτημα των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων του σωματείου, ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της Διοίκησης.
Καταστρατηγώντας τη Συλλογική Σύμβαση του 2012 που οι ίδιοι ψήφισαν, ο Πρόεδρος κ. Μανιάτης ζητούσε από το σώμα να πάρει απόφαση να εξαιρεθεί ο ίδιος και ο Ταμίας του σωματείου κ. Τσίγαλος, από την εργασία στη βάρδια, αλλά ταυτόχρονα να πληρώνονται κανονικά τη βάρδιά τους σε ένα σταθμό (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ) που είναι κλειστός και δεν δουλεύει.
Στο τέλος θα μας ζητήσουν να τους πηγαίνουμε και το μισθό στο σπίτι.
Όμως μπροστά στο αραλίκι και το χρήμα, αυτά είναι ψηλά γράμματα για αυτούς, ενώ την ίδια ώρα οι συνάδελφοι στο ΔΕΔΔΗΕ δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα. Αυτό δεν ενδιαφέρει τον Πρόεδρο της ΕΤΕ/ΔΕΗ γιατί ο ίδιος είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και κυρίως υπηρέτης της Κυβέρνησης και της Διοίκησης, εκτελώντας άνωθεν εντολές.
Χωρίζονται τώρα εικονικά σε παρατάξεις, μετά τις εκλογές, αλλά παραμένουν σε ένα ψηφοδέλτιο, μόνο και μόνο για να έχουν όλοι τους οφίτσια, καταργώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικού δικαίου. Γιάννης κερνάει δηλαδή, Γιάννης πίνει και έζησαν αυτοί (ΕΑΜΕ-ΜΕΤΑ) καλύτερα και οι εργαζόμενοι χειρότερα.
Συνάδελφοι,,,
Τώρα αποδεικνύεται γιατί η Διοίκηση έκανε αγώνα προεκλογικά για το ΕΑΜΕ και τώρα έφτασε η ώρα να «ξεπληρωθούν τα γραμμάτια»…..  Υπερταμείο- πώληση ΑΔΜΗΕ- πώληση της ΔΕΗ – μειώσεις μισθών, κατάργηση Τροφείου  και στο βάθος διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ.
ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ «ΕΡΓΑ» με κακοποιημένο σενάριο.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ κατήγγειλε όλα αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα Προεδρείο και μια Εκτελεστική Επιτροπή μαριονέτα της Διοίκησης και της κυβέρνησης, για αυτό το λόγο παραιτήθηκε, γιατί το σωματείο δεν το βλέπει ως κερδοσκοπικό ίδρυμα, αλλά ως φορέα εκπλήρωσης των συμφερόντων των εργαζομένων.
Στην αίθουσα παρέμεινε η Αγωνιστική Συνεργασία, διαβάζοντας τα καθήκοντα του Γ. Γραμματέα, δηλώνοντας ότι δεν νομιμοποιεί τις όποιες αποφάσεις του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά παρέμεινε μέσα.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ Θα αγωνίζεται για να αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης που έχουν στόχο το ξεπούλημα της Επιχείρησης και το σφαγιασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων  των εργαζομένων της, εν αντιθέσει με τις παρατάξεις φερέφωνα της Κυβέρνησης.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ Θα τους ελέγχει και θα τους καταγγέλλει καθημερινά, θίγοντας πάντα τα κακώς κείμενα στους εργαζόμενους, γιατί η ΔΑΚΕ.ΕΤΕ δεν έχει εξαρτήσεις από καμιά Διοίκηση και καμία κυβέρνηση.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: