DEH

DEH

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Τ.Δ.Ε Ε.Τ.Ε/ΑΗΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Συναδέλφισσες-φοι

Στις 12/10/2016 η μεγάλη παράταξη της ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ έβγαλε μια ανακοίνωση μέσα στην οποία αναφέρεται και ο Σταθμός Παραγωγής ΑΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ....
Χωρίς να αναφερθούμε στο σύνολο της ανακοίνωσης και τους σκοπούς της, κάτι για το οποίο επιφυλασσόμαστε σε μεταγενέστερο χρόνο να σχολιάσουμε, θα θέλαμε να
καυτηριάσουμε αυτή την στιγμή αποκλειστικά και μόνο την αναφορά της παράταξης που κατέχει 11 έδρες στο Δ.Σ. και κατείχε την Προεδρεία του μεγαλύτερου Πρωτοβάθμιου Πανελλαδικού Σωματείου..
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Σας ενημερώνουμε και θα θέλαμε να μάθει όλος ο κόσμος εντός και εκτός Ομίλου ΔΕΗ για την πραγματική κατάσταση του καθεστώτος που επικρατεί στον Σταθμό Παραγωγής στο Κερατσίνι (ΑΗΣ ΑΓ Γ.).
Στον ΑΗΣ ΑΓ. υπάρχουν εγκατεστημένες 2 μονάδες παραγωγής ρεύματος, 8η και 9η μονάδα (160MW και 200 MW αντίστοιχα). Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια λόγω χρηματιστηρίου ενέργειας οι μονάδες αυτές δεν εγχέουν MW στο σύστημα παρά μόνο ελάχιστα για τις ανάγκες ετοιμότητας και δοκιμών. Οι δύο μονάδες ήταν στο σύστημα με 100% ετοιμότητα για οποιαδήποτε στιγμή να ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής MW.
Αυτή τη στιγμή έχει αποσυρθεί η 9η μονάδα και στο ημερήσιο πρόγραμμα ένταξης στο σύστημα παραμένει η 8η μονάδα. Για την διαθεσιμότητα αυτή η ΔΕΗ πληρώνεται κανονικά χωρίς να απαιτείται ούτε 1 MW παραγωγής μέσα από το καθεστώς των ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) όπως πληρώνονται και άλλες μονάδες είτε ανήκουν στην ΔΕΗ είτε ανήκουν στον ιδιώτη. Τα ποσά αποζημίωσης για την ετοιμότητα των δύο μονάδων ήταν περίπου 15 εκατομμύρια το χρόνο και αντίστοιχα υπάρχει και τώρα για την 1 μονάδα η οποία δηλώνει στο σύστημα διαθεσιμότητα.
Στο χώρο του ΑΗΣ Α.Γ. Εκτός από της μονάδες παραγωγής υπάρχουν και μεγάλοι Υ/Σ 150 MW με εισερχόμενες και εξερχόμενες γραμμές καθώς και 3 Μ/Σ 150kv/22kv προς τη διανομή (χειριζόμενοι χειροκίνητα έτσι ώστε να ρυθμίζεται η τάση εξόδου).
Σύμφωνα με τα δεδομένα ο σταθμός απέχει κατά πολύ από τον χαρακτηρισμό κλειστός και δεν δουλεύει !
Η ανάλυση για το εργοστάσιο του Κερατσινίου είναι τεράστια και δεν θα μπορούσαμε σε μια ανακοίνωση να εξηγήσουμε την πραγματικότητα και την αναγκαιότατα του ΑΗΣ Α.Γ. Έχουν γίνει ημερίδες πάμπολλες ανάλυσης του θέματος.
Επιστρέφοντας στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ θα θέλαμε να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι είτε από άγνοια είτε από συμφέροντα (μη ξέροντας ποιο είναι το χειρότερο) και στη λογική μικροκομματικών-παραταξιακών οφελών, σπιλώνεται ένας χώρος και οι εργαζόμενοι του που στηρίζουν και έχουν στηρίξει απεριόριστα τη λειτουργία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας.

Για την Τ.Δ.Ε Ε.Τ.Ε ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η ΑΗΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ            ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: